România – Slovacia, calificare furtunoasă: suntem în optimi și știm când jucăm următorul meci

România – Slovacia, calificare furtunoasă: suntem în optimi și știm când jucăm următorul meci

Atât de mult s-a vorbit despre un „blat“, în zilele premergătoare meciului România – Slovacia, încât ne-a scăpat din vedere un amănunt. Și anume faptul că există și corectitudine pe această lume. În plus, la Frankfurt, a existat și o miză sportivă destul de importantă pentru ambele echipe: câștigarea grupei E! Pentru că o asemenea performanță ar fi creat un culoar mai bun în fazele eliminatorii.

Răzvan Marin, autorul golului de 1-1 cu Slovacia. FOTO: Profimedia

Răzvan Marin, autorul golului de 1-1 cu Slovacia. FOTO: Profimedia

Cine a văzut prima repriză, cu siguranță, s-a convins: nici vorbă de vreun aranjament sau mimarea fotbalului! Din contră! S-a jucat aprig, iar Slovacia chiar ne-a luat tare. Și a avut o grămadă de acțiuni ofensive, corner după corner și, în niciun moment, n-a lăsat impresia că s-ar mulțumi cu un 0-0. Și nici România n-a căutat să „păcălească“ fotbalul, dovadă și ocazia monumentală a lui Rațiu din minutul 11, când doar intervenția uriașă a lui Dúbravka a ținut poarta închisă.

Pe fondul acestui joc destul de bun a venit, în minutul 24, golul slovacilor. Stoperii noștri au „dormit“, iar Duda a marcat cu o lovitură plasată de cap, la care Niță n-a avut nicio șansă. La 1-0 pentru Slovacia și 0-0 în Ucraina – Belgia eram eliminați de la Euro 2024, pe ultimul loc în grupa E!

Din fericire, inspirația selecționerului Edward Iordănescu (46 de ani) ne-a readus pe drumul cel bun. Fiindcă titularizarea lui Ianis Hagi a fost surpriza la care s-au așteptat foarte puțini oameni. Și Ianis Hagi a scos România din vrie, obținând un penalty pe care, inițial, arbitrul neamț, Daniel Siebert (40 de ani), nu l-a acordat, dictând o lovitură liberă de la marginea careului. Abia după analiza video, în camera VAR, lui Siebert i s-a transmis că faultul asupra lui Ianis Hagi a fost în careu. Moment în care centralul și-a corectat greșeala, arătând spre punctul cu var. Răzvan Marin a executat impecabil, iar după 37 de minute egalitatea s-a restabilit: România – Slovacia 1-1. Brusc, ne-am ridicat de pe ultimul loc în grupa E pe primul și cu drumul larg deschis spre optimi!

Până la finalul reprizei, singura fază notabilă a fost faultul comis de Bancu pentru care a primit un „galben“ (40+4). Și cum fundașul nostru stânga avea deja un avertisment, primit în meciul cu Belgia, el a devenit suspendat pentru următoarea partidă de la Euro 2024.

Niță a făcut minuni. Din nou!

Nici după pauză echipele n-au dat-o la pace! Pentru că, în continuare, au curs ocaziile la ambele porți. Șutul lui Răzvan Marin a fost parat senzațional de Dúbravka (61), fix când a început o ploaie torențială, la Frankfurt. Apoi, i-a venit rândul lui Niță să ne salveze. În mod repetat! Pentru că intervențiile sale, la ocaziile lui Strelec (64) și Haraslín (65), au fost monumentale.

S-a terminat 1-1, rezultat care a fost coroborat cu remiza din meciul Belgia - Ucraina (0-0), aducându-ne o performanță fantastică: locul 1 în grupă! România va fi însoțită, în optimi, de Belgia și Slovacia. Ucraina, locul 4, a fost eliminată.

Din postura de câștigătoarea grupei E, România va întâlni în optimi, fie Olanda, fie Slovenia. Ambele naționale s-au clasat pe locurile 3 în grupele lor. Cu precizarea că slovenii au trecut din grupe fără nicio victorie, cu trei remize! Meciul României din optimi va fi găzduit de Munchen, unde am zdrobit Ucraina în prima etapă, pe data de 2 iulie.

România - Slovacia 1-1

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin (Rus 86), M. Marin – I. Hagi (Man 66), Stanciu, Coman (Sorescu 57) – Drăguș (Pușcaș 66). Selecționer: Edward Iordănescu

Slovacia: Dúbravka – Pekarík (Bero 90+1), Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz (Duris 77), Strelec (Bozenik 70), Haraslín (Suslov 70). Selecționer: Francesco Calzona

Euro 2024, grupa E, ultima etapă

Miercuri

România – Slovacia 1-1

Belgia – Ucraina 0-0

Etapa a 2-a

Slovacia – Ucraina 1-2

România – Belgia 0-2

Prima etapă

România – Ucraina 3-0

Belgia – Slovacia 0-1

Clasament

1. România 3 1 1 1 4-3 4

2. Belgia 3 1 1 1 2-1 4

3. Slovacia 3 1 1 1 3-3 4

4. Ucraina 3 1 1 1 2-4 4

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii