România – Slovacia, aranjament la Euro 2024? Cum e văzut posibilul „blat“ de lumea fotbalului

România – Slovacia, aranjament la Euro 2024? Cum e văzut posibilul „blat“ de lumea fotbalului

Pornite cu șanse mai mici în grupa E de la Campionatul European, România și Slovacia sunt acum în situația avantajoasă de a merge împreună în optimi. Pentru că remiza va trimite ambele naționale în următoarea fază a competiției.

Andrei Burcă (România). FOTO: Arhiva Adevărul

Andrei Burcă (România). FOTO: Arhiva Adevărul

Așadar, sunt șanse foarte mari ca o favorită, Belgia sau Ucraina, să se întoarcă acasă după faza grupelor. E însă bună ideea unui egal în România – Slovacia? În lumea fotbalului românesc, părerile sunt împărțite, după cum se poate vedea mai jos.

*Dorinel Munteanu pentru gsp.ro: Ar fi o greșeală să intrăm cu gândul la un meci egal. Știu, au mai fost acele situații din trecut, precum meciul Germania - Austria din '82, dar fotbalul s-a schimbat mult de atunci. Noi ne putem califica pe jocul nostru, pe mâna noastră. Nici nu cred că echipa României știe să joace la un egal! Da, remiza le-ar califica pe amândouă, dar într-un meci de 90 de minute se pot întâmpla multe, se poate marca și din hazard, dintr-o execuție de excepție, la o fază fixă, în urma unei devieri. Și ce faci? Te expui penibilului, încercând să lași echipa adversă să egaleze?! Din punctul meu de vedere, e exclus să fie o înțelegere. Că se poate încheia meciul la egalitate, da, e posibil. Dar nu în urma unei astfel de strategii. Nu, noi trebuie să jucăm ca până acum, cu gândul la victorie, la calificare. Și eu zic că jocul ne dă speranțe mari să realizăm asta.

*Dănuț Lupu pentru Antena Sport: O să ne calificăm, facem egal cu Slovacia. E aranjată, ar fi păcat să nu ne ducem amândouă. De ce să riști? Ar fi păcat! La nivelul ăla jucătorii se înțeleg foarte bine! De ce să riști? De ce să te accidentezi?

*Sorin Cîrțu la Prima Sport: Dacă facem 0-0 cu Slovacia? Putem face mai mult. E meciul cel mai greu, ai şi şansa asta de a te califica. Și ei depind de rezultatul ăsta. Mi-e frică de ADN-ul nostru la meciurile ăstea importante.

Clasament jpg

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA 2-0 (Koln)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii