România, reclamată de japonezii de la Toyota la Comitetul Internațional Olimpic: povestea unei trădări

România, reclamată de japonezii de la Toyota la Comitetul Internațional Olimpic: povestea unei trădări

Drumul spre iad e pavat cu intenții bune! Cam așa se poate rezuma povestea premierii sportivilor români, de către Fundația Țiriac, cu mașini electrice, de la 20.000 la 53.000 de euro. Problema e că această acțiune s-a desfășurat cu participarea șefilor Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), deși partenerul acestui for e Toyota. Iar mașinile dăruite de Fundația Țiriac au fost... Hyundai!

Firma Toyota are un parteneriat important cu COSR. FOTO: Facebook

Firma Toyota are un parteneriat important cu COSR. FOTO: Facebook

De aici, s-a și născut un scandal uriaș despre care a scris, pe larg, astăzi golazo.ro , sub semnătura jurnaliștilor Cătălin Țepelin și Vlad Nedela. Japonezii de la Toyota, care intenționau să-i premieze, la rândul lor, pe sportivii români medaliați la Paris cu mașini, au luat foc, văzând cum Țiriac s-a băgat în față. Și a cules toate aprecierile și publicitatea aferentă mediatizării evenimentului.

Furioși din acest motiv, japonezii au informat Comitetul Internațional Olimpic (CIO) care, potrivit celor scrise de golazo.ro , are niște reguli draconice în privința partenerilor comerciali. Aflând despre ceea ce s-a întâmplat, la București, cei de la CIO i-au cerut socoteli lui Mihai Covaliu, șeful COSR.

Contactat de jurnaliștii golazo.ro , Covaliu a fost nevoit să recunoască faptul că, într-adevăr, cei de la Toyota s-au plâns la CIO!

Noi am avut o corespondență cu CIO în care ni s-au cerut detalii despre eveniment (n.r. - după eveniment). Am dat detalii, am explicat cum a fost organizat, cine a organizat, de ce a fost organizat. Iar colegii noștri de la CIO au înțeles toate aceste aspecte. Lucrurile s-au clarificat. Faptul că noi am fost invitați acolo, eu, doamna Lipă (n.r. – Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport) și domnul Morariu (n.r. – Octavian Morariu, reprezentantul României la CIO), a fost o invitație neoficială. O invitație în calitate de prieteni, de cunoscuți ai domnului Țiriac. Dar, repet, cum am informat și CIO, nu a fost un eveniment oficial, n-a fost un eveniment al ANS sau COSR, ci doar un eveniment privat la care am primit o invitație ca foști sportivi. Lucrurile, din punctul ăsta de vedere, au fost clar aduse către CIO, chiar a fost un videocall în care am explicat toate aceste lucruri“, a spus Covaliu.

După acest scandal monstru, Toyota vrea, totuși, să-și onoreze promisiunea de a premia medaliații români de la Paris cu mașini fabricate de firma japoneză. Doar că, după cum a notat golazo.ro , evenimentul va avea loc în această toamnă, tocmai ca să treacă mai mult timp de la festivitatea organizată de Țiriac

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 „Atât s-a putut / ” Poliţistă din Teleorman, cercetată disciplinar în urma unor imagini apărute pe Internet

3 O familie din București se chinuie de doi ani să dovedească că nu a făcut un credit la IFN-ul fiicei lui Dan Voiculescu

4 Prima reacție a tânărului bătut de un polițist în propria mașină: „O să-l acționez în instanță. Era să fie mușamalizat cazul"

5 Marcel Ciolacu, către Mircea Geoană: „Toată viața ta ai fost președinte la PSD, ai fost pus în funcții de PSD, deodată ești independent”