România, rateuri pe bandă la canotaj: două echipaje au pierdut șansa de a concura în finala A

România, rateuri pe bandă la canotaj: două echipaje au pierdut șansa de a concura în finala A

România, în componenţa Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, Florin Horodişteanu, Ioan Prundeanu, a ratat calificarea în Finala A a probei de patru vâsle masculin la Jocurile Olimpice de la Paris, luni, după ce s-a clasat pe locul 5 în recalificări.

Elisabeta Lipă, o legendă vie a canotajului, urmărește rezultatele de la Paris cu sufletul la gură

Elisabeta Lipă, o legendă vie a canotajului, urmărește rezultatele de la Paris cu sufletul la gură

Potrivit Agerpres, canotorii români au fost pe doi după 500 de metri, cât şi la 1.000 de metri, dar apoi au început să piardă distanţă, încheind pe cinci, cu timpul de 5 min 56 sec 32/100. De remarcat că românii au avut un timp net mai bun în serii (5 min 51 sec 14/100), cu care s-ar fi calificat în finală.

Doar primele două echipaje din recalificări, Germania (5:52.39) şi Elveţia (5:52.55) s-au calificat în Finala A, restul urmând să evolueze în Finala B.

Finalele acestei probe sunt programate pe 31 iulie, Finala B la ora 13:02 (ora României), iar Finala A la 13:26.

România nu a reuşit calificarea în Finala A la patru vâsle feminin

Nici echipajul feminin de patru vâsle al României, în componenţa Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş, nu a reuşit să se califice în Finala A, după ce s-a clasat pe locul 4 în recalificări.

Canotoarele române nu au reuşit să se apropie de primele două poziţii, care au asigurat prezenţa în finala pentru medalii, fiind cronometrate în 6 min 33 sec 84/100. Biletele pentru finală au fost obţinute de Elveţia (6:26.82) şi China (6:28.72), restul echipajelor urmând să evolueze în Finala B.

Paradoxal, româncele au obţinut un timp net mai bun în serii - 6 min 24 sec 74/100, care le-ar fi asigurat prezenţa în finală în cazul în care l-ar fi repetat luni.

Pe 31 iulie, Finala B va avea loc de la ora 13:14 (ora României), iar Finala A este programată la 13:38.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 Voi ați citit povestea asta?

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 Câteva secrete ale Mossad...

5 Eșec de proporții pentru ruși, după ce racheta nucleară Satan II, „care nu poate fi interceptată”, a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din s…