România, fără medalie la sportul cu care făceam furori la Jocurile Olimpice

România, fără medalie la sportul cu care făceam furori la Jocurile Olimpice

Scrima, sportul care ne-a adus mari satisfacții la precedentele ediții ale Jocurilor Olimpice - ne amintim cu toții de Laura Badea, Ana Pascu, Loredana Dinu, Ana Maria Brânză, Reka Szabo sau Mihai Covaliu -, va rămâne fără vreun rezultat mare la Paris 2024.

Mălina Călugăreanu s-a înclinat în fața italiencei Volpi la Jocurile Olimpice. Foto Facebook

Mălina Călugăreanu s-a înclinat în fața italiencei Volpi la Jocurile Olimpice. Foto Facebook

Singura reprezentantă a scrimei românești la Jocurile Olimpice, floretista Mălina Călugăreanu, a trecut în primul tur de japoneza Yuka Ueno, într-un meci pe care și l-a complicat singură. Dubla campioană mondială, revenită la Olimpiadă după 8 ani, a condus cu 14-8, dar i-a prilejuit apoi adversarei să se apropie la o singură tușă. A câștigat-o pe următoarea și a învins cu 15-13, dar s-a oprit în urătorul tur, când a cedat în fața italiencei Alice Volpi, favorita numărul 3, cu 15-9.

Mădălina Călugăreanu, legitimată la CSA Steaua, cea mai bună sportivă a anului 2023 din scrima românească, este la a doua ei Olimpiadă, după cea de la Rio din 2016 (locul 34), unde a obţinut biletul tot în urma unui turneu de calificare.

Mădălina Călugăreanu spera să ajungă în primele 8

Înainte de plecarea spre Paris, scrimera mărturisea că speră să ajungă în sferturile de finală: ”Eu mi-aş dori să fiu undeva în primele opt, pentru că un loc în primele opt ar reprezenta o confirmare că aş putea să mai continui încă un ciclu olimpic.

Dacă eu ajung acolo în primele opt este clar că am ceva bun şi lucrurile au mers într-o direcţie foarte bună în grupul nostru şi atunci îmi păstrez şi poziţia din clasamentul actual de la nivel mondial. În momentul de faţă sunt pe locul 26 în clasamentul mondial. Asta este cea mai bună clasare pe care am avut-o la seniori. Ţin minte că la Rio eram pe locul 76”, a declarat sportiva înainte de startul de la Jocurile Olimpice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi ați citit povestea asta?

2 Un articol care chiar merită citit...

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 Câteva secrete ale Mossad...

5 Sex în Duma de stat a Rusiei / Un deputat căsătorit a fost filmat, în birou, în companiei Dianei, o escortă de lux