România, doar remiză cu Kazahstan (0-0), în preliminariile CM 2018

România, doar remiză cu Kazahstan (0-0), în preliminariile CM 2018

Naționalele de fotbal ale Kazahstanului și României au terminat la egalitate, 0-0, marți seara, la Astana, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018. Pe un teren foarte dificil (gazon sintetic), tricolorii nu au reușit să se adapteze prea bine și jocul lor a fost mult sub nivelul arătat sâmbătă, la Erevan (5-0 cu Armenia).

România a făcut un joc mai bun în prima repriză, însă a pierdut două piese importante, Grigore și Chipciu, ambii după intrări dure ale kazahilor, nesancționate de arbitru.

Prima ocazie a meciului a fost irosită de Stancu (9), al cărui șut din careu a trecut puțin pe lângă poartă. La aceeași fază, Dragoș Grigore a fost lovit cu cotul de Ahmetov în săritură, însă arbitrul nu a sancționat brutalitatea.

Gazdele au fost aproape să speculeze o eroare a lui Grigore (încă groggy după lovitura primită), dar Hijnicenko (21) nu a fost atent. Tătărușanu a avut o intervenție bună (25), la o eroare a lui Toșca.

În restul timpului, România a controlat jocul și a construit atacuri către poarta lui Pokatilov. Răzvan Marin a tras bine la colțul scurt (28), dar portarul a scos in extremis. Hoban a trimis mingea în Popa (28), aflat pe traiectoria către poartă, la o altă fază periculoasă a echipei antrenate de Christoph Daum.
Stanciu a avut câteva încercări, dar în min. 31 și 41 a executat imprecis lovituri libere, iar în minutul 37 șutul său a fost respins în corner de portar.

Stancu a tras puțin pe lângă poartă (38), iar echipa României a fost privată de un penalty în min. 45, când Chipciu a fost faultat în careu în postură de ultim apărător, dar nu s-a acordat nimic. Jucătorul lui Anderlecht a fost înlocuit accidentat după această fază. De altfel arbitrajul a favorizat jocul dur al gazdelor, mai mulți jucători kazahi nefiind sancționați pentru intervențiile dincolo de limita regulamentului.

Partea secundă a fost mult mai slabă pentru tricolori, care au cedat fizic. Totuși, jucătorii noștri și-au creat două situații notabile, un șut al lui Popa din marginea careului, reținut de Pokatilov (61), dar mai ales ocazia din minutul 88, când Stancu a pătruns din unghi, mingea sa a fost deviată spre propriile buturi de Pokatilov, dar Enache a alunecat la trei metri de poartă și nu a reușit să trimită balonul în plasă, goalkeeper-ul respingând în cele din urmă.

România a pierdut alte două puncte importante în această campanie, după 1-1 acasă cu Muntenegru în meciul de debut.

România este neînvinsă de 15 partide în preliminarii (excluzând barajele), 8 victorii și 7 egaluri.

Kazahstan, care a remizat acasă și cu Polonia, 2-2, nu a mai învins pe teren propriu de opt partide, ultimul succes datând din septembrie 2014.

Marți seara mai au loc meciurile Polonia — Armenia și Danemarca — Muntenegru. România va juca următorul meci pe 11 noiembrie, cu Polonia, la București.

Kazahstan — România 0-0
Astana, Astana Arena: 12.300 spectatori
Preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018 — Grupa E

Au evoluat echipele:

Kazahstan: 12. Stas Pokatilov — 6. Ieldos Ahmetov, 2. Serghei Malîi, 23. Iuri Logvinenko — 21. Abzal Beisebekov, 11. Serikjan Mujikov, 8. Samat Smakov (căpitan), 5. Islambek Kuat (10. Ashat Taghiberghen, 86), 18. Dmitri Șomko — 15. Maksat Baijanov (13. Azat Nurgaliev, 66) — 20. Serghei Hijnicenko (19. Roman Murtazaev, 82). Selecționer: Talgat Baisufinov.
Rezerve neutilizate: 1. Almat Bekbaev, 22. Samat Otarbaev — 3. Aleksandr Kislițîn, 4. Renat Abdulin, 16. Gafurjan Suiumbaev, 17. Ilias Amirseitov, 7. Almir Muhutdinov, 9. Aibar Nuribekov, 14. Jasulan Moldakaraev.

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Romario Benzar, 22. Cristian Săpunaru, 21. Dragoș Grigore (căpitan; 4. Cosmin Moți, 26), 6. Alin Toșca — 14. Răzvan Marin, 5. Ovidiu Hoban — 8. Adrian Popa (9. Florin Andone, 84), 23. Nicolae Stanciu, 7. Alexandru Chipciu (20. Gabriel Enache, 46) — 19. Bogdan Stancu. Selecționer: Christoph Daum.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Silviu Lung jr — 3. Iasmin Latovlevici, 10. Alexandru Maxim, 11. Denis Alibec, 13. Claudiu Keșeru, 15. Dorin Rotariu, 17. Erik Bicfalvi, 18. Andrei Prepeliță.

Arbitru: Manuel De Sousa; arbitri asistenți: Ricardo Santos, Alvaro Mesquita; arbitru de rezervă: Fabio Verssimo (toți din Portugalia)
Delegat UEFA: Wolfgang Thierrichter (Austria), observator UEFA pentru arbitri: Jon Skjervold (Norvegia)
Cartonașe galbene: Șomko (36), Kuat (80).

AGERPRES


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”