România, destinație de Halloween. Publicația Elle descrie itinerariul din Transilvania, de la Brașov, la Sibiu și la Mureș

România, destinație de Halloween. Publicația Elle descrie itinerariul din Transilvania, de la Brașov, la Sibiu și la Mureș

Versiunea italiană a binecunoscutei publicații internaționale „Elle” a dedicat României un articol, la finele săptămânii trecute, ca o invitație adresată peninsularilor de a petrece Halloween-ul într-un loc extrem de tentant.

Pe urmele contelui Dracula în România de Halloween Colaj

Pe urmele contelui Dracula în România de Halloween Colaj

Sub titlul „Călătorie în Transilvania, o regiune enigmatică învăluită în mister, la poalele Carpaților” - articolul reprezintă un itinerar pe urmele lui Dracula, printre orașe medievale, bastioane săsești și cetăți gotice legendare.

„Puteți petrece Halloween-ul la Castelul Contelui Dracula din Transilvania”, sună oferta prin care sunt atrași peninsularii printr-o invitație în scris, dar și video care cuprinde imagini din zonele vizate de turul prin Ardeal.

Pe urmele lui Dracula - o „modalitate intrigantă de a petrece Ziua Tuturor Sfinților”

Transilvania, în imaginația obișnuită a copilăriei, era un tărâm misterios , întunecat și cețos, unde a trăit contele Dracula. Termenul Transilvania derivă din latină și înseamnă dincolo de pădure, așa că ceva umbros, dubios ne-a captat imaginația”, își îmbie jurnaliștii de la revista Elle cititorii.

Apoi îl captează oferind detalii despre itinerariu: „Descoperirea acestor locuri și adâncirea în povestea legendei groaznicului conte Vlad, cunoscut mai mult sub numele de Dracula, poate fi o modalitate intrigantă de a petrece următoarea sărbătoare de Ziua Tuturor Sfinților (1 noiembrie - n.red.). Călătoria de descoperire a miticei Transilvania calcă pe urmele legendarului vampir și șerpuiește printre cetăți medievale, castele și biserici fortificate”.

Din orașul cu case care nu dorm, în locul natal al contelui Dracula

Micul itinerar pentru a descoperi și a afla mai multe despre „această regiune interesantă începe din Sibiu - fostă Capitală Culturală Europeană -, oraș medieval fortificat cu case care nu dorm , ale cărui baze au fost puse de sași în urmă cu aproape un mileniu.

Turul continuă prin Sighișora (Mureș) - „locul natal al contelui Dracula” - oraș inclus în patrimoniul mondial UNESCO, cu turnurile salee construite de vechile familii nobiliare, iar mai apoi prin Prejmer (Brașov) - localitate în care se află cea mai veche biserică fortificată din Transilvania, fondată din ordinul cavalerilor teutoni și inclusă de asemenea în patrimoniul UNESCO.

Sărbătoare care-și are originea într-un vechi festival celtic, Samhain, Halloweenul s-a răspândit abia în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi, în SUA, fiind sărbătorit an de an pe 31 octombrie (deși în unele țări data variază) și asociat cu o altă sărbătoare creștină din secolul al VIII-lea - Ziua Tuturor Sfinților (de unde și denumirea, în engleza veche „All-Hallows-Even” („evening”), - noaptea de dinainte de „All Hallows”).

Dat fiind caracterul special al acestei sărbători - simbolurile și obiectele artizanale asociate -, Halloween în România și-a găsit corespondent în ficțiunea gotică și horror - romanul „Dracula“ al lui Bram Stocker, de unde și ideea itinerariului propus de italienii de la „Elle”. Traseul nu este o noutate, fiind promovat an de an sub aceeași formă sau în forme asemănătoare, fiind una dintre cele mai interesante tururi de văzut în România.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…