România deplânge dispariția lui Mulțescu: curg reacții după o pierdere uriașă

România deplânge dispariția lui Mulțescu: curg reacții după o pierdere uriașă

Duminică neagră pentru sportul românesc! Pentru că Gheorghe Mulțescu, o figură emblematică pentru fotbalul nostru, a murit la 72 de ani. În ultima perioadă, cel poreclit „SMURD“ sau „Turcul“ a suferit tot mai mult, având și Alzheimer.

Gheorghe Mulțescu. FOTO: frf.ro

Gheorghe Mulțescu. FOTO: frf.ro

Din păcate, o pneumonie l-a trimis pe Mulțescu pe patul de spital, unde acesta s-a stins, astăzi dimineață. La aflarea veștii, atât Federația Română de Fotbal (FRF), cât și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) au reacționat. Potrivit frf.ro, partidele rămase de jucat, în acest weekend, vor fi precedate de un moment de reculegere în amintirea lui Gheorghe Mulțescu.

*Federația Română de Fotbal: Gheorghe Mulțescu a încetat din viață azi, la vârsta de 72 de ani! Federația Română de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților!

La meciurile rămase de disputat în această etapă se va ține un moment de reculegere în memoria fostului internațional român. Gigi Mulțescu a îmbrăcat de 15 ori tricoul echipei naționale a României, în perioada 1974-1983. În cariera sa, a evoluat pentru Jiul Petroșani, Dinamo, CSM Suceava, Rocar și UTA Arad.

Ca antrenor a activat la mai multe echipe din țară, precum Dinamo, Timișoara, Sportul Studențesc, Vaslui, Ceahlăul, Petrolul etc, dar și în străinătate, în special în Turcia, unde le-a pregătit pe Samsunspor, Kayserispor, Ankaragucu și Gaziantepspor.

Odihnește-te în pace, nea Gigi! Familia fotbalului românesc îți mulțumește și îți rămâne recunoscătoare pentru tot ceea ce ai oferit celui mai iubit sport!

*Liga Profesionistă de Fotbal: Gheorghe Mulțescu, fostul mare fotbalist de la Jiul Petroșani și Dinamo, de 16 ori internațional A, a încetat din viață la vârsta de 72 de ani. După terminarea carierei de fotbalist, s-a dedicat cu pasiune antrenoratului, pregătind, de-a lungul a peste 37 de ani de activitate, numeroase echipe din România, Turcia și Arabia Saudită. Liga Profesionistă de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Concert încheiat brusc după ce solistul l-a luat la bătaie pe chitarist

2 Ce a cumpărat un tânăr din Germania cu 126 de euro dintr-un magazin românesc: „Jaf la drumul mare”

3 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei

4 Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei: Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”

5 Marina rusă a desfășurat în doar o zi un număr record de nave în Marea Neagră. Țintă posibilă - Insula Șerpilor