România defilează în Liga Națiunilor. Tricolorii au marcat la foc automat în Cipru

România defilează în Liga Națiunilor. Tricolorii au marcat la foc automat în Cipru

România își continua parcursul bun început sub bagheta lui Edi Iordănescu în preliminariile Euro 2024 și la turneul final din Germania, și continuat sub comanda lui Mircea Lucescu, în Liga Națiunilor. După succesele din Kosovo și cu Lituania, tricolorii au rezolvat rapid și deplasarea din Cipru, scor 3-0.

Nicușor Stanciu și Radu Drăgușin au făcut legea în Cipru. Foto frf.ro

Nicușor Stanciu și Radu Drăgușin au făcut legea în Cipru. Foto frf.ro

9 puncte din 9 posibile are naționala în Grupa C2 din Liga Națiunilor, e drept, în fața unor adversari mult mai slabi. România își vede de treabă și arată foarte bine, abordând partidele cu încredere. Iar atitudinea e răsplătită întotdeauna. Așa s-a întâmplat și în etapa a 3-a din competiția care are ca obiectiv ocuparea unui loc în urna a doua la tragerea la sorți pentru Mondialul din 2026 și implicit evitarea unui adversar de calibru.

Pe AEK Arena, stadion colorat în galben, România a rezolvat repede ecuația meciului, punctând de 3 ori într-un interval de 20 de minute. Mai întâi, Dennis Man a deschis scorul (min. 16) după o combinație spectaculoasă la care au luat parte mai mulți jucători. Nouă minute mai târziu, Răzvan Marin a transformat impecabil o lovitură de la 11 metri scoasă de Valentin Mihăilă, pentru ca Radu Drăgușin să puncteze (min. 36), în premieră în tricoul naționalei, înscriind cu capul din careul mic, din centrarea lui Man. A fost exact spectacolul așteptat de cei circa 5.000 de suporteri români, din totalul celor 7.000 de fani prezenți la partida din Larnaca.

Lituania - România se joacă marți

Partea a doua a meciului a fost dominată în continuare de tricolori - atât pe teren, cât și în tribune - chiar dacă ciprioții au făcut 3 schimbări la pauză. Denis Drăguș a avut mai multe oportunități, dar le-a ratat pe toate, semn că nu e în cea mai bună formă. Lucescu le-a acordat minute și lui Alex Chipciu, revenit în prima reprezentativă după o lungă perioadă, dar și lui George Pușcaș, Virgil Ghiță și Hagi, de încurajare . Nu s-a mai marcat până la final, reușita lui Ianis din minutul 87 fiind anulată pe motiv de ofsaid.

La jumătatea competiției, România e în grafic, bătând toate adversarele la cel puțin două goluri diferență. În următorul meci, naționala lui Mircea Lucescu se deplasează în Lituania, urmând să joace marți (21.45, Antena 1) contra formației care a chinuit-o teribil în Ghencea, luna trecută.

Cipru - România 0-3

Au marcat: Man 16, R. Marin 25-pen., Drăgușin 36.

Cipru: Mall - Artymatas, Laifis, Panagiotou - Antoniou, Kousoulos (46 Charalampous), Kastanos (75 Makris), N. Ioannou - Loizou (46 Sotiriou), Pittas, Tzionis (46 Ilia). Selecționer: Sofronis Avgousti.

România: Niță – Rațiu, Drăgușin (82 Ghiță), Burcă, Bancu (63 Chipciu) - Stanciu, R. Marin (63 D. Olaru), M. Marin - Man (72 Hagi), Drăguș (72 Pușcaș), Mihăilă. Selecționer: Mircea Lucescu.

Liga Națiunilor, rezultate și program

6 septembrie: Kosovo - România 0-3, Lituania - Cipru 0-1

9 septembrie: România - Lituania 3-1, Cipru - Kosovo 0-4

Ieri: Lituania - Kosovo 1-2, Cipru - România 0-3

Marți: Lituania - România (21.45), Kosovo - Cipru (21.45)

15 noiembrie: Cipru - Lituania (19.00), România - Kosovo (21.45)

18 noiembrie: România - Cipru (21.45), Kosovo - Lituania (21.45)

image

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Loredana, noi imagini ale scufundării în abis...

2 VIDEO Spectacolul de operă cu sex nesimulat se joacă acum cu casa închisă!

3 Priviți, o nouă mostră de prefăcătorie și fățărnicie...

4 VIDEO „Mi-am luat mașină de dictator: Maybach S580”

5 N-are dreptate Rareș Bogdan când spune ceea ce spune?