România, calculele calificării în optimile Euro 2024: scenariul ideal și cel catastrofal din ultima etapă

România, calculele calificării în optimile Euro 2024: scenariul ideal și cel catastrofal din ultima etapă

România a cedat în fața Belgiei, scor 0-2, însă șansele de calificare în optimile Campionatului European rămân intacte. De fapt, singurul lucru pe care l-am pierdut sâmbătă a fost ocazia de a avansa în următoarea fază, încă după etapa a doua, fără să mai așteptăm rezultatele din ultima rundă din grupe.

Stanciu, căpitanul României. FOTO: Arhiva Adevărul

Înaintea partidei cu Slovacia (miercuri, Frankfurt, ora 19.00, Pro TV), calculele calificării sunt avantajoase pentru tricolori. Mai mult decât atât, în funcție de rezultatele care vor fi în celelalte grupe, e posibil să asistăm chiar la un scenariu ideal: România și Slovacia să se califice împreună în optimi, cu o remiză, la Frankfurt. În mod cert, dacă cele două naționale vor avea această opțiune, nici una dintre ele nu va risca în partida de miercuri.

În rest, România are următoarele variante:

*Victorie cu Slovacia și e în optimi.

*Remiză cu Slovacia și e în optimi.

*Eșec cu Slovacia și calificare pentru România în optimi, de pe locul 3 în grupă, cu condiția ca Belgia să învingă Ucraina. De precizat că, în acest caz, calificarea noastră depinde și de rezultatele din celelalte grupe.

*Dacă România – Slovacia și Belgia – Ucraina se vor încheia la egalitate miercuri, atunci toate cele patru naționale vor avea câte 4 puncte. În acest caz, având golaveraj mai bun decât Slovacia și avantajul rezultatelor directe cu Ucraina, vom încheia grupa pe primele două locuri și, garantat, vom fi în optimi.

*Varianta de coșmar pentru România ar fi să piardă cu Slovacia, iar Ucraina să ia punct sau puncte cu Belgia. În acest caz, tricolorii vor fi eliminați printr-o clasare pe locul 4 în grupă. Pentru că vor fi depășiți la punctaj de Slovacia și de Ucraina. Și, la egalitate de puncte cu Belgia (dacă va pierde cu Ucraina), vor fi depășiți de rezultatul meciului direct cu această națională.

Clasament jpg

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA 2-0 (Koln)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România