România atacă, diseară, Liga Națiunilor: marea miză a competiției la care trebuie să luăm locul 1

România atacă, diseară, Liga Națiunilor: marea miză a competiției la care trebuie să luăm locul 1

Dacă la precedenta participare în Liga Națiunilor FRF i-a cerut selecționerului promovarea în Liga A, creând o presiune inutilă pentru o competiție care a înlocuit meciurile amicale, de această dată, administrația Burleanu n-a repetat greșeala.

Ianis Hagi. FOTO: Arhiva Adevărul

Ianis Hagi. FOTO: Arhiva Adevărul

Mai ales că Edward Iordănescu a înregistrat un mare rateu și, în loc să ne ducă în Liga A, ne-a retrogradat în Liga C! Acum, dacă România va obține primul loc în grupa a 2-a, naționala va promova în Liga B pentru următoarea ediție a Ligii Națiunilor, cea din 2026-2027. O clasare pe locul 2 ne-ar trimite la barajul promovării.

Totuși, e foarte important ca tricolorii să încerce câștigarea grupei din care fac parte la această ediție a Ligii Națiunilor. Pentru că o asemenea performanță ar reprezenta un „colac de salvare“, în cazul în care vom rata calificarea la Mondialul din 2026 prin intermediul preliminariilor tradiționale.

La următorul Mondial se vor califica 16 naționale din Europa. 12 locuri sunt rezervate echipelor care vor termina pe locul 1 în grupele lor, după campania de calificare care va începe în martie 2025. Alte 4 echipe vor obține biletele pentru SUA, Mexic și Canada prin intermediul meciurilor de baraj. Iar aici vor ajunge următoarele echipe:

*12 naționale care vor încheia preliminariile Mondialului pe locul 2 în grupele lor.

*Cele mai bune 4 câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor clasa pe una din primele două poziții în grupele lor din cadrul preliminariilor pentru CM 2026.

De aici, rezultă un total de 16 echipe. Care vor disputa barajele pentru Mondialul din 2026 în care se vor pune la bătaie ultimele patru locuri pentru Europa.

Liga Natiunilor jpg
Romania lot jpg

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

2 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare

3 O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar evaluată la un milion de euro ca opritor de ușă, timp de zeci de ani

4 „Americanii ar putea distruge toate locurile de lansare nucleară ale Rusiei și Chinei și asta nu e bine”

5 Cum a înșelat „mecanicul vedetelor” mai mulți maneliști, influenceri și oameni de afaceri