România are printre cele mai sigure orașe din lume. Cum este posibil, cu un deficit mare de personal în poliție

România are printre cele mai sigure orașe din lume. Cum este posibil, cu un deficit mare de personal în poliție

România are cinci orașe între cele mai sigure o sută din lume. Polițistul brașovean Daniel Pupăză a explicat cum este posibil acest lucru, cu un deficit de aproximativ un polițist din cinci

Cu un deficit important de polițiști, avem printre cele mai sigure orașe din lume FOTO Adevărul

Cu un deficit important de polițiști, avem printre cele mai sigure orașe din lume FOTO Adevărul

Siguranța noastră a devenit ceva atât de obișnuit pentru români, încât realizăm la ce nivel am ajuns și cât de importantă este pentru noi abia atunci când ajungem într-o altă țară și constatăm că nu suntem la fel de siguri ca acasă.

România este una dintre cele mai sigure țări europene și chiar la nivel mondial, pentru cetățenii săi și pentru cei care o vizitează. Și aici vorbim nu numai de faptul că suntem în siguranță pe stradă, ci și că nu suntem atât de ușor victime ale diverselor tipuri de infracțiuni.

Pentru ca noi să fim în siguranță veghează mai multe instituții, dar, fără îndoială, prima dintre acestea este Poliția Română. Atât de hulită de multe ori - poate și din cauza moștenirii din perioada comunistă, dar și a obiceiurilor păstrate încă de pe atunci – Poliția a reușit, cum-necum, să ne ofere o țară sigură și cinci dintre cele mai mari orașe sunt în Top 100 cele mai sigure orașe din lume.

Cele mai sigure orașe, din trei regiuni istorice ale României

Clasamentul începe cu Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite și continuă cu alte orașe din Asia, iar Cluj-Napoca este pe locul 25. Timișoara este plasată pe locul 32, iar Brașovul, cu locul 54, este înaintea Bucureștiului, aflat pe locul 66. Locul 88 este ocupat de Iași, astfel că avem între orașele cele mai sigure din lume localități din toate cele trei regiuni istorice ale României.

Ca să se ajungă la acest rezultat, s-au făcut eforturi importante. „Este rezultatul activităţii poliţiştilor, jandarmilor şi poliţiştilor locali, pentru că toţi şi-au făcut treaba”, este de părere Daniel Pupăză, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

În acest moment avem un deficit de personal de aproximativ 20%. De mulţi ani, facem şi voluntariat. Mai exact, în baza unor programări făcute de colegii mei, în anumite perioade, după programul normal de opt ore, unii poliţişti sunt mobilizaţi acasă, iar dacă este nevoie, merg la intervenţie. În cursul săptămânii, aceste ore nu se contabilizează, iar sâmbăta şi duminica sunt plătite cu 75%. Practic, de mulţi ani, poliţiştii fac voluntariat, iar politicienii nu văd acest lucru”, a dezvăluit liderul sindical într-o emisiune televizată moderată de Radu Paul, președintele Asociației „Brașovul Altfel”.

Potrivit lui Daniel Pupăză, cea mai mare problemă a Braşovului în ultimul timp este furtul din magazine. Totodată, el a spus că, în general, infracţionalitatea din municipiul Braşov este în scădere.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!