România are mai puţini poştaşi decât Luxemburgul

România are mai puţini poştaşi decât Luxemburgul

În Uniunea Europeană sunt, în medie, 42 de angajaţi în sectorul serviciilor poştale la fiecare 10.000 de locuitori, ţările cu cea mai ridicată pondere a persoanelor angajate în serviciile poştale fiind Marea Britanie (61 de persoane angajate în serviciile poştale la 10.000 de locuitori), Cehia (60), Slovacia (58), Ungaria (55) şi Slovenia (52), arată datele publicate marţi de Eurostat.

La polul opus, ţările membre cu cea mai mică pondere a persoanelor angajate în serviciile poştale raportată la mărimea populaţiei sunt Portugalia (16,5 persoane angajate în serviciile poştale la 10.000 de locuitori), Grecia (16,7), Cipru (17,1), Lituania (24,4), Spania (26,8) şi România (28,1).

Conform acestor cifre, România are mai puţini poştaşi la fiecare 10.000 de locuitori decât ţări precum Luxemburg (30,5), Bulgaria (37,1), Malta (39,1), Lituania (40) şi Estonia (41,8).

În Uniunea Europeană anul trecut erau aproximativ 1,8 milioane de persoane angajate în sectorul serviciilor poştale, echivalentul a 1% din totalul persoanelor angajate în UE. Categoria servicii poştale include activităţile de poştă şi curierat, precum preluarea, transportul şi livrarea de scrisori şi colete. Aproape 1,1 milioane din totalul persoanelor angajate în sectorul serviciilor poştale sunt bărbaţi, reprezentând 60% din totalul forţei de muncă în acest sector. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)


populare
astăzi

1 Cine este angajata SRI care a furat 915.000 de lei din fondurile operative și i-a trimis „iubitului” în conturi din Turcia

2 Dezvăluire surprinzătoare despre ce se întâmplă în Ucraina, amănunt foarte puțin amintit...

3 „DeepSeek”, dovada că nu știm niciodată de unde poate veni dezastrul. Unii spun că este doar începutul...

4 Sabalenka, acuzată că a urinat pe nedoritul trofeu primit la Australian Open

5 Laura Vicol, reacție la zvonurile despre relația cu Leo de la Strehaia. „Îmi asum ce am făcut în viață”