România ar da de niște coloși în optimile Euro 2024: singura variantă care ne-ar asigura un meci ușor

România ar da de niște coloși în optimile Euro 2024: singura variantă care ne-ar asigura un meci ușor

România a încheiat și etapa a doua din faza grupelor Euro 2024 pe primul loc. Așadar, eșecul cu Belgia (0-2) ne-a luat un singur lucru și anume șansa calificării în optimi înaintea partidei de miercuri (ora 19.00, Pro TV), cu Slovacia. În rest, tricolorii sunt la mâna lor, în întregime, după cum Adevărul a explicat aici, prezentând calculele dinaintea ultimei runde.

Harry Kane (Anglia), posibil adversar pentru România, în optimi. FOTO: Facebook

Harry Kane (Anglia), posibil adversar pentru România, în optimi. FOTO: Facebook

Dacă avem șanse mari să trecem în optimi, inclusiv printr-un „blat“, după cum am arătat aici, în schimb, nu trebuie omis un amănunt. Și anume faptul că nu contează doar să avansezi, ci și cu cine vei juca în următoarea fază a competiției! Iată variantele României, la ora actuală:

*Dacă am câștiga grupa E, am avea misiunea cea mai ușoară în optimi. Fiindcă am da de o națională venită de pe locul 3 după faza grupelor. În acest moment, variantele ar fi Austria, Slovenia, Albania, Cehia sau Scoția. Cu precizarea că situația se va schimba după ultimele partide din faza grupelor. Oricum, România are șanse foarte bune în fața naționalelor aflate acum în lupta pentru calificare de pe locurile 3 în grupe.

*Dacă am termina pe locul 2 în grupa E, atunci vom avea o partidă infernală. Cu ocupanta locului 2 din grupa D. Adică, Franța sau Țările de Jos. Cel mai probabil însă, Țările de Jos. Pentru că, în ultima rundă, Franța va întâlni deja eliminata Polonia și sunt șanse mari să-și adjudece locul 1 în grupa D. Iar Țările de Jos au meci cu Austria. Aici, în cazul unei surprize, austriecii pot trece pe locul 2. Și ar întâlni România – dacă ne vom clasa pe 2 – în optimi.

*Dacă am încheia grupa pe locul 3, atunci ne așteaptă, din nou, un meci foarte dificil. Cu Spania sau Anglia.

Clasament jpg

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA 2-0 (Koln)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii