Român păcălit de polițiștii turci să plătească o taxă care nu există. Cum putem evita înșelătoriile

Român păcălit de polițiștii turci să plătească o taxă care nu există. Cum putem evita înșelătoriile

Un bucureștean aflat în vacanţă în Turcia, a povestit că polițiștii i-ar fi cerut să plătească pe loc niște sancțiuni sau taxe despre care nu mai auzise.

Poliția turcă FOTO: Shutterstock

Poliția turcă FOTO: Shutterstock

Când călătorim, este bine să cunoaștem și legile din țările unde ajungem, pentru a evita întâmplări neplăcute.

Un român susține că a fost „păcălit” chiar de polițiștii din Turcia, în timp ce se afla în vacanță. Oamenii legii i-ar fi cerut să plătească pe loc niște sancțiuni sau taxe despre care nu mai auzise.

Între timp, acesta s-a informat și a aflat că taxele invocate de polițiștii turci nu se încasează pe loc, scrie observatornews.ro.

Circa 50% dintre români care îşi vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales ca destinaţie ţări precum Grecia, Turcia, Bulgaria şi Italia, iar 52,5% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal, arată un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

Peste 50% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal. Din totalul celor chestionaţi, doar 31% dintre români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara României.

”Unul din doi români care îşi vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales ca destinaţie ţări precum Grecia, Turcia, Bulgaria şi Italia iar 52,5% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal”, potrivit cercetării.

Din totalul celor chestionaţi, doar unul din trei români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara României. Grecia este ţara unde cei mai mulţi români au ales să îşi petreacă vacanţa în străinătate, respectiv aproape 27% dintre respondenţi, în timp ce peste 13% au ales Turcia iar 11,6% vor merge în Bulgaria şi tot 11,6% în Italia. Aproape 5% au ales să viziteze Egiptul.

Când trebuie să aleagă mijlocul de transport pe care îl folosesc când merg în vacanţă, 52,5% dintre respondenţi au menţionat autoturismul personal, în timp ce avionul este ales de 20%, la fel şi trenul - puţin peste 19% iar autocarul de 8,5%.

La întrebarea - De unde faci rost de bani pentru vacanţă - peste 78% dintre respondenţi au răspuns că strâng banii din timp, făcând economii pe parcursul anului, puţin peste 13% spun că folosesc tichetele de vacanţă pentru plata concediului iar aproape 5% apelează la cardul de credit/overdraft. Foarte puţini, adică sub 3% spun că primesc prime de concediu de la angajator, iar şi mai puţini se împrumută la rude sau la prieteni (sub 2%).

În ceea ce priveşte mărimea bugetului de vacanţă, peste 37% spun că acesta este similar cu cel de anul trecut. O scădere a bugetului, cu 10% până la 30%, s-a înregistrat pentru aproape 34% în timp ce pentru peste 21% s-a înregistrat o creştere de 10% - 30%.

La întrebarea referitoare la cum vor face plăţile în concediu, peste 62% dintre respondenţi spun că vor folosi cardurile, fie că sunt de debit sau de credit, card multicurrency fie o combinaţie de plată cash şi card. Sub 28% spun că vor folosi exclusiv cash-ul pentru a face plăţi în concediu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii