Român arestat în Spania. Deghizat în polițist, a încercat să răpească doi milionari, alături de complici bulgari și ruși VIDEO

Român arestat în Spania. Deghizat în polițist, a încercat să răpească doi milionari, alături de complici bulgari și ruși VIDEO

Un român deghizat în polițist spaniol, ajutat de complici ruși și bulgari, a încercat să răpească doi milionari în criptomonede. Cinci persoane din Europa de Est au fost arestate de poliția din Madrid în acest caz.

Garda Civilă a reținut cinci bărbați pentru că au încercat să răpească două persoane în Madrid. Operațiunea a avut loc în colaborare cu Poliția Locală din Majadahonda, după ce au fost observate activități suspecte într-o parcare de la un centru comercial din zonă.

Agenți ai Gărzii Civile, din cadrul Comandamentului Madrid, au arestat cinci bărbați originari din țări estice, pentru presupusa lor implicare într-un delict de detenție ilegală, furt cu violență, fals în documente, vătămare gravă și apartenență la un grup infracțional.

Român deghizat în polițist spaniol, a încercat să răpească doi milionari în criptomonede

Român arestat în Spania, acuzat de răpire - Foto Shutterstock

Ancheta a fost declanșată săptămâna trecută, când Garda civilă a fost alertată de Poliția Locală care a detectat câteva persoane de naționalitate rusă care schimbau plăcuțele de înmatriculare ale unui autoturism și efectuau activități de observare a unor posibile victime, a informat Comandamentul din Madrid într-un comunicat.

Deghizat în polițist spaniol

Pe baza informațiilor disponibile, unul dintre suspecți era înarmat și purta un tricou al Poliției Naționale. Conform unor surse din cadrul anchetei, suspecții au agresat cu brutalitate una dintre victime în parcarea unui centru comercial, în fața membrilor familiei acesteia. În spatele tentativei de răpire a existat o posibilă reglare de conturi.

Persoanele reținute au recurs la forță pentru a îi obliga pe cei doi bărbați să urce într-o dubă. Apoi au fugit pe străzile din Madrid. Polițiștii i-au interceptat pe infractori și i-au arestat.

Au fost confiscate două arme false, emițătoare radio, îmbrăcăminte tactică și șepci ale poliției naționale, centuri cu tocuri de arme false, legături de cablu, bandă adezivă și mănuși. În plus, în vehiculul victimelor a fost găsit un dispozitiv de urmărire cu ajutorul căruia deținuții au localizat victimele. Suspecții sunt cinci bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, fără antecedente penale în Spania. Aceștia au fost deja predați autorității judiciare competente.

Complici din Bulgaria și Rusia

Francisco Martín, delegatul guvernului de la Madrid a transmis că trei dintre persoanele reținute sunt de naționalitate rusă, una de naționalitate bulgară și alta de naționalitate română.

Martín a aplaudat activitatea Gărzii Civile, „care a reușit încă o dată să împiedice această răpire prin eliberarea acestor două persoane”, relatează presa spaniolă.

În prezent, tribunalul investighează cazul, iar activitatea forțelor de securitate ale statului s-a încheiat deja în faza de anchetă”, a mai spus el.

Delegatul guvernului central de la Madrid a dezvăluit și presupusul motiv al răpirii, care reiese din ancheta Gărzii Civile.

Persoanele răpite ar putea avea resurse în criptomonede și au fost răpite pentru a încerca să le extorcheze și să fure acest material prin acest mecanism. Dar acum depinde de instanță să coroboreze dacă acesta este cazul și, dacă da, să pronunțe sentința corespunzătoare”, a conchis acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii