RoMAFIA Pensionar de lux, adus de PSD din serviciile secrete la șefia unor companii strategice! 148.000 de lei pensie, salariul de consilier al ministrului Bădălău și bani de la firme de stat

RoMAFIA Pensionar de lux, adus de PSD din serviciile secrete la șefia unor companii strategice! 148.000 de lei pensie, salariul de consilier al ministrului Bădălău și bani de la firme de stat

RoMAFIA Pensionar de lux, adus de PSD din serviciile secrete la șefia unor companii strategice! 148.000 de lei pensie, salariul de consilier al ministrului Bădălău și bani de la firme de stat.

Dorin Ionuț Grosu este unul dintre tinerii pensionari produși de PSD și recuperați tot de partidul de guvernământ. După doar 17 ani de activitate în serviciile secrete ale Armatei și Poliției, el s-a pensionat în 2017 cu o pensie de circa 12.000 de lei pe lună, grație reintroducerii pensiilor speciale de către PSD. În plus, el a fost adus de PSD să lucreze tot la stat, la Ministerul Economiei, dezvăluie  G4Media.ro .

În 2018, el a fost numit director de cabinet al ministrului Economiei de la acel moment, Dănuț Andrușcă. A fost preluat de actualul ministru, Niculae Bădălău, care l-a transformat în consilier.

Venituri uriașe de la stat

Declarația de avere din luna mai 2019 arată că Dorin Ionuț Grosu a câștigat în 2018 suma de 253.859 de lei doar de la stat: din pensie, salariu și indemnizații de membru în mai multe consilii de administrație (CA) ale unor companii la care Ministerul Economiei este acționar majoritar.

Astfel, cea mai mare sumă a fost încasată din pensii (plus restanțe): 148.140 de lei. Urmează salariul de la Ministerul Economiei – 32.980 de lei, și indemnizațiile din CA – 72.739 de lei.

Grosu a fost în 2018 membru în consiliile de administrație de la Compania Națională Romarm, de la Șantierul Naval Damen 2 Mai și de la IOR SA, potrivit declarației de avere de anul trecut. În declarația completată în luna mai 2019 apare ca membru în consiliul de supraveghere al unei singure companii de stat – Șantierul Naval.

CV de militar specializat în operațiuni de intelligence

CV-ul oficial al lui Dorin Ionuț Grosu arată o carieră în jurul serviciilor secrete. El a absolvit Institutul Național de Informații (studii completate cu o diplomă în științe economice la Universitatea Hyperion și un master în securitate comunitară la Universitatea Bioterra).

Primul job a fost la Direcția Generală de Informații a Apărării din Ministerul Apărării Nationale, după care a lucrat la Directia de Combatere a Crimei Organizate din Ministerul de Interne și la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din MAI. În 2013 a ajuns directorul Direcției Schengen din MAI, apoi a primit alte funcții de conducere în Ministerul de Interne, printre care și director adjunct la Direcția Operațiuni Speciale din Poliție.

Vezi aici CV-ul lui Grosu:

Plasat în conducerea unor companii strategice de stat

Recuperat de PSD de la pensie, Dorin Ionuț Grosu a fost plasat rapid în conducerea unor companii strategice la care statul român e acționar. Astfel, în 2018 el a ajuns în consiliul de administrație al Romarm, principalul producător de armament din România, dar și la IOR (companie specializată în aparatură optică pentru armată).

În plus, el a ajuns și în conducerea companiei Şantierul Naval 2 Mai din Mangalia, transformat în Damen Shipyards Mangalia după un parteneriat cu compania olandeză Damen. De altfel, Grosu apare într-o fotografie publicată pe site-ul companiei olandeze de la un eveniment la care a participat alături de fostul ministru al Economiei, Daniel Andrușcă, și conducerea Damen.



populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”