RoMAFIA Asasinii PSD de la IJ au trecut la judecători! Crina Muntean de la Tribunalul Bihor este anchetată de soţia fostului prefect PSD de Ilfov!

RoMAFIA Asasinii PSD de la IJ au trecut la judecători! Crina Muntean de la Tribunalul Bihor este anchetată de soţia fostului prefect PSD de Ilfov!

ALARMĂ Asasinii PSD de la IJ au trecut la judecători! Crina Muntean de la Tribunalul Bihor este anchetată de soţia fostului prefect PSD de Ilfov!
 
Inspecţia judiciară (IJ) a trecut la un alt nivel în lupta cu „abuzurile”. Dacă până acum a formulat acţiuni disciplinare pentru presupuse acţiuni abuzive împotriva mai multor procurori DNA, în frunte cu Laura Codruţa Kovesi, acum IJ a trecut şi la judecătorii consideraţi partenerii DNA de către presa favorabilă inculpaţilor, dezvăluie  G4Media.ro .

 Inspectorii lui Lucian Netejoru au trimis-o în faţa Secţiei disciplinare a CSM pe judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor pentru că ar fi încălcat dispoziţiile privind repartizarea aleatorie a dosarelor şi ar fi pus monopol pe măsurile de supraveghere tehnică, fiind singurul judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor în perioada ianuarie – noiembrie 2018.

În rezoluţia de exercitare a acţiunii disciplinare se arată că judecătoarea Muntean şi-ar fi convins colegii din conducerea Tribunalului Bihor să o desemneze, temporar, titular în ambele completuri de judecător de drepturi şi libertăţi (JDL), după ce un magistrat a avansat la Curtea de Apel Oradea. Decizia Colegiului de conducere a fost luată în unanimitate în decembrie 2017, soluţia fiind permisă de regulamentul intern al instanţelor. Pe atunci, judecătoarea Muntean era vicepreşedinte al Tribunalului Bihor, asigura şi conducerea Secţiei penale şi era titular într-unul dintre cele două completuri JDL.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi este cel care emite, la cererea procurorilor, autorizaţiile de supraveghere tehnică şi de percheziţie, inclusiv pentru magistraţi. De aseemenea, JDL emite măsurile preventive (control judiciar, arestare, etc).

Cum se apără judecătoarea Muntean. În punctul de vedere către IJ, judecătoarea a explicat că – în urma dosarelor de corupţie deschise de procurorii DNA Oradea unor judecători de la Tribunalul Bihor şi Curtea de apel Oradea în 2014 – CSM a dispus măsuri împotriva scurgerilor de informaţii. Aşa s-a ajuns să fie restrâns numărul judecătorilor de drepturi şi libertăţi la 2 pentru a fi securizate informaţiile confidenţiale astfel încât suspecţii de corupţie, unii dintre ei magistraţi, să nu afle de măsurile de monitorizare DNA-SRI.

„Nu am fost desemnată ca singur judecător de drepturi si libertăţi. Am rămas singurul judecător de drepturi si libertăţi în condiţiile promovării la instanţa superioara a celui de-al doilea judecător de drepturi si libertăţi, astfel încât am asigurat activitatea pe ambele complete pe care îşi desfăşura activitatea judecătorul de drepturi şi libertăţi, pe completul DL6 fiind titulară de mai mulţi ani, iar pe completul DL2 am fost desemnată ca înlocuitor până la numirea unui titular”, a explicat judecătoarea Muntean în punctul de vedere trimis Inspecţiei judiciare.

În plus, a arătat că practica de a fi un singur complet de JDL este şi la alte instanţe.

„Pentru anul 2018, Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Oradea, a desemnat conform practicii anilor precedenţi, un singur judecător care să soluţioneze cauzele privind emiterea mandatelor de supraveghere tehnică şi a mandatelor de percheziţie (…) La Tribunalul Bihor au fost desemnaţi, în mod constant din 2015, 2 judecători de drepturi şi libertăţi şi doar temporar un singur judecător a exercitat această funcţie în condiţiile în care Secţia penală a funcţionat cu un număr de judecători sub jumătatea schemei”, a arătat judecătoarea.

Ce urmează

Acum, judecătoarea Crina Muntean va fi judecată disciplinar de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, dominată de şefa CSM Lia Savonea. Judecătoarea Muntean riscă sancţiuni până la excluderea din magistratură.

Cine este avocatul care a reclamat-o la IJ pe judecătoarea Muntean

Plângerea privind presupusul monopol pus de judecătoarea Muntean asupra măsurilor de supraveghere tehnică a fost formulată la IJ de către avocatul Răzvan Doseanu, cel care a dat publicităţii înregistrările cu procurorii de la DNA Oradea în care aceştia vorbeau de întocmirea unor dosare penale pentru judecătorii din zonă „ca să bage frica în ei”. Înregistrările au condus la deschiderea unor acţiuni disciplinare şi chiar a unor dosare penale la Secţia Specială pentru procurorii DNA Ciprian Man şi Cristi Ardelean.

Avocatul Doseanu este apărătorul unor inculpaţi pentru corupţie de către DNA Oradea cum ar fi fostul preşedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, condamnat la Tribunalul Bihor la 8 ani de detenţie pentru că ar fi primit mită 4 milioane de euro. Curtea de Apel Oradea a decis însă casarea sentinţei şi rejudecarea cazului, invocând vicii de procedură. Doseanu este şi avocatul Nelei Secară, o altă clientă a DNA şi victimizată de Antena 3.

Soţia avocatului, Loredana Doseanu, este judecătoare la Curtea de Apel Oradea şi apare pe lista doctoratelor suspecte de plagiat de la Academia de poliţie, publicată de jurnalista Emilia Şercan.

Cine e inspectorul judiciar care a anchetat-o pe judecătoarea Muntean

Ioana Roxana Petcu, unul dintre cei doi inspectori judiciari care semnează rezoluţia de exercitare a acţiunii disciplinare faţă de judecătoarea Crina Muntean, este şi ea pe lista Emiliei Şercan cu doctoratele suspecte de plagiat de la Academia de Poliţie.

Roxana Ioana Petcu este soţia actualului secretar de stat din MAI şi fost prefect de Ilfov şi Bucureşti, Adrian Petcu.

Cine e judecătoarea Crina Muntean

A fost preşedinte, apoi vicepreşedinte al Tribunalului Bihor. În presa favorabilă inculpaţilor este caracterizată drept „partenera DNA”.





Judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”