„Roadele” guvernării PSD. Cifre care demontează INTOXICĂRILE Propagandei

„Roadele” guvernării PSD. Cifre care demontează INTOXICĂRILE Propagandei

Iată roadele guvernării PSD! Vă mai aduceți aminte cum ne-au futut de cap în campanie cu „Guvernul Ponta, cel mai performant din istorie”? Uite ce spune oficial Eurostat: Inegalitatea dintre bogați și săraci din România a ajuns în 2015 la cel mai înalt nivel de după intrarea în UE! România continuă să fie, de departe, țara membră a Uniunii Europene cu cea mai mare inegalitate între bogați și săraci, în condițiile în care cei mai prosperi 20% dintre români au venituri de peste opt ori mai mari decât cei mai săraci 20% dintre locuitorii țării, arată statisticile publicate de către oficiul european de statistică, Eurostat, care arată o adâncire puternică a inegalităților în perioada 2013-2015.

Inegalitatea dintre bogații și săracii din România s-a adâncit continuu începând din 2010, când a ajuns la un nivel minim al ultimului deceniu, cu un raport de 6,1 între veniturile bogaților și săracilor, scrie Profit.ro .

Ca urmare a crizei, inegalitatea s-a redus sensibil, raportul de inegalitate coborând de la 8,1 în 2008 până la 6,1 în 2010.

Ulterior, seriile Eurostat că inegalitatea a crescut pentru cinci ani consecutiv, ajungând în 2015 la un raport de 8,3, de la 7,2 în 2014, între veniturilor celor mai bogați 20% dintre români și cele ale celor mai săraci 20%.

Datele Eurostat, colectate anul acesta, dar valabile pentru anul 2015 la nivelul ansamblului comunitar, arată că, la nivelul Uniunii Europene, primii 20% dintre locuitori după venituri câștigă de 5,2 ori mai mult decât cei mai săraci 20% dintre locuitori, nivelul rămânând constant față de 2014.

Însă la nivelul blocului comunitar diferențele sunt mari. Astfel, România este țara din UE cu cea mai mare inegalitate între bogați și săraci, în condițiile în care primii 20% dintre locuitori au venituri de 8,3 ori mai mari decât cei 20% cu cele mai mici încasări.

În clasamentul inegalității din UE, România este urmată de Lituania (raport de 7,5 între veniturile celor mai bogați și veniturile celor mai săraci), Bulgaria (7,1) și Spania (6,9).

La polul opus, statele cele mai "egalitare" din UE sunt Slovacia (cu un raport de 3,5 între veniturile bogaților și veniturile săracilor), Republica Cehă (3,5), Finlanda (3,6) și Slovenia (3,6).

"Datele privind inegalitatea economică au devenit foarte importante pentru a estima sărăcia relativă, pentru că distribuția resurselor economice poate avea un raport direct cu dimensiunea și cu profunzimea fenomenului sărăciei", a menționat Eurostat.

Seriile Eurostat arată că România este țara în care inegalitatea dintre bogați și săraci a crescut cel mai puternic în ultimii ani, în special în perioada 2013-2015, de la o diferență între veniturile extremelor de 6 în 2010 la 6,2 în 2011, 6,3 în 2012, 6,6 în 2013, 7,2 în 2014 și 8,3 în 2015.

La nivelul UE, diferența de venituri între cei mai prosperi 20% dintre cetățeni și cei mai săraci 20% a crescut de la 4,9 în 2010 la 5,2 în 2015.

Dintre statele din zonă nemembre ale UE, Macedonia are un raport al inegalității între bogați și săraci mai mic cel din România, în timp ce în Serbia inegalitatea este chiar mai mare, cu un raport de 9 între veniturile bogaților și cele ale săracilor, potrivit Eurostat. 



populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”