Ritualul de dimineață care te va ajuta să ai un somn odihnitor pe timp de noapte. Explicația medicilor

Ritualul de dimineață care te va ajuta să ai un somn odihnitor pe timp de noapte. Explicația medicilor

Experții susțin că secretul unui somn de noapte perfect începe cu primele ore ale dimineții. Modul în care începem ziua poate avea un impact semnificativ asupra calității somnului nostru, conform unui grup de medici specialiști, care a oferit sfaturi esențiale pentru o rutină matinală sănătoasă.

Somnul pe timp de noapte depinde de ritualul de dimineață FOTO Shutterstock

Somnul pe timp de noapte depinde de ritualul de dimineață FOTO Shutterstock

Dr. Chester Wu, psihiatru certificat și specialist în medicina somnului, subliniază importanța ritmului circadian: „Comportamentele de sănătate dimineața întăresc un ritm circadian puternic, promovând starea de veghe în timpul zilei și somnolența, pe timp de noapte”, notează New York Post .

O practică comună, care trebuie evitată dimineața este lenevitul în pat prea mult timp , potrivit lui dr. Wu.

„Încerc să nu zăbovesc în pat, deoarece cu siguranță simt că asta mă face să mă simt mai leneș”, explică el.

Mai mulți experți în somn sunt de acord că părăsirea dormitorului imediat după trezire este benefică. Chelsie Rohrscheib, expert în neuroștiință, menționează că acest ritual contribuie la menținerea asocierii dormitorului cu odihna și promovează un somn de înaltă calitate.

Expunerea la lumina naturală și exercițiile fizice

Un alt aspect important al rutinei matinale este expunerea la lumină naturală. Dr. Chris Winter, neurolog și expert în sănătatea somnului, adaugă: „Lumina oprește eficient producția de melatonină a creierului și dă organismului de înțeles că ziua a început.”

Exercițiul fizic devine, de asemenea, o componentă esențială a dimineții, care va ajuta somul, mai târziu.

Dr. Raj Dasgupta, avertizează: „Menținerea unui program de somn consistent, în care te trezești și te culci la aceeași oră în fiecare zi, este cu adevărat importantă pentru a te asigura că ai o noapte bună de somn de calitate.”

Expunerea la soare la prima oră dimineața și activitatea fizică sunt considerate semnale puternice pentru creier că ziua a început. Aceste practici contribuie la o vigilență crescută și la îmbunătățirea somnului pe timp de noapte .

Astfel, medicii oferă un ghid esențial pentru un somn odihnitor: să evităm prelungirea timpului petrecut în pat dimineața, să ne expunem la lumină naturală și să facem exerciții fizice în primele ore ale zilei.

Aceste obiceiuri dimineața pot avea un impact semnificativ asupra calității somnului noaptea, contribuind la un ciclu de somn sănătos și un ritm circadian bine reglat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O imagine cât o mie de cuvinte...

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă

4 Citiți asta și apoi aruncați la coș sondajele mincinoase care-l dau pe Simion în turul doi

5 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?