RISE Project a făcut o hartă cu câteva ciurucuri deținute de Dragnea/TelDrum. Din cele aproape 200 de proprietăți
RISE Project a realizat o harta cu proprietatile companiei Tel-Drum, firma care are actionari legati de Liviu Drgnea, si a reconstituit traseul acestora de la stat pana la portofoliul firmei private detinute prin actiuni la purtator. Harta include mai multe proprietati din Targu Magurele si Alexandria, dar si imobile din judetul Arges.
Astfel, terenurile unor foste ferme de stat, spații comerciale, clădiri industriale, clădiri de birouri și o casă de protocol sunt doar câteva din cele aproape 200 de proprietăți deținute de Tel Drum și de alte trei firme conectate la mezinul familiei Dragnea.
Cele mai multe proprietăți identificate de Rise Project sunt în județul Teleorman, în localitățile Turnu Măgurele și Alexandria, dar pe hartă sunt indexate și imobile din județul Argeș.
Potrivit sursei, compania Tel Drum, o fostă regie de stat care se ocupa de drumurile și podurile din Teleorman, a fost transformată în 1998 de Consiliul Județean Teleorman în societate comercială pe acțiuni.
La numai un an compania a fost capitalizată cu șapte terenuri cu o suprafață de peste 5 ha, evaluate la 9,7 miliarde de lei vechi. În aprilie 2002, prin semnătura lui Liviu Dragnea, în calitate de președinte al consiliului județean, firma a fost cumpărată, prin negociere directă, de Marian Fișcuci – prietenul din școală al lui Liviu Dragnea.
Până în noiembrie 2002, când Consiliul Județean a ieșit definitiv din acționariatul Tel Drum, firma cumpărase deja o casă de protocol, o fostă fermă cu tot cu utilaje și o clădire de birouri, care au aparținut firmei agricole de stat Agroindustriala SA din Turnu Măgurele.
Astfel, un teren de peste 3500 de mp și casa de protocol din Turnu Măgurele, ferma Lița cu terenul aferent de 12,3 ha și un bloc din Turnu Măgurele, plus utilaje agricole și obiecte de inventar, au fost cumparate direct, fara licitatie, de la lichidator, dupa ce firma agricola Agroindustriala SA a dat faliment.
Proprietati in Alexandria
În Alexandria, conform actelor publice, pe strada Ion Creangă nr. 52-54, Tel Drum deține, într-o fostă clădire a Băncii Naționale a României, apartamentul nr. 2 și subsolul plus o parte din terenul de 1700 de mp. Co-proprietar pe același pământ este statul.
Tot în Alexandria, Tel Drum are cartierul general pe strada Libertății, teren moștenit, în mare parte, pe vremea când acționar era Consiliul Județean.
Tel-Drum mai detine fostele clădiri și terenuri ale unei companii de stat de morarit si panificatie SIMPAS SA, de pe strada Viilor, nr.3, dar si cateva hectare cu constructii industriale pe strada Abatorului.
De asemenea, la iesirea din Alexandria spre Bucuresti, compania mai detine doua terenuri de aproape 7.000 de mp, unde este si sediul firmei Proinvest.
Tel Drum a mai detine, prin firma MSF Art Imob SA, o casa de 200 metri patrati cu anexe si teren de peste 1500 de mp.
Alte 268 de ha de pădure din localitatea Plopii Slăvitești, tot din Teleorman, sunt deținute azi de Teldrum și Gransiloz conectată de fiul lui Liviu Dragnea.
Intreaga investigatie, cu modul in care bunurile au ajuns in proprietatea Tel-Drum,poate fi citita pe RISE Project .