Rezultate vot. Cine sunt primarii localităților din jurul Capitalei. PNL, învingător în comunele de lângă București

Rezultate vot. Cine sunt primarii localităților din jurul Capitalei. PNL, învingător în comunele de lângă București

Primele rezultate ale alegerilor locale 2024 arată că Partidul Național Liberal a dat primarii pentru cele mai multe localități din Ilfov. Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea rămâne primar al orașului Voluntari.

Primele date preliminare au fost făcute publice în urma numărătorii parțiale a voturilor în județul Ilfov, dezvăluind surprize semnificative în diverse localități. Alegerile locale din acest an au adus cu sine o gamă variată de candidați și rezultate neașteptate, reflectând dorințele și preferințele electoratului din zonă.

Astfel, potrivit ultimelor date publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, în localitatea Voluntari, rămâne primar Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, acesta a câștigat 62,85% din voturi. Pe locul doi s-a plasat Vîrgă Aurelian (USR) cu 14,61%, arată datele parțiale. 

În Afumați, Gabriel Dumitrică de la PNL a obținut 77% din voturi, în timp ce contracandidații săi de la Niculae Ruxandra (PSD) 20% și Ivan Aneta(AUR) au ocupat poziții secundare cu 20% și, respectiv, 2.36% din voturi. 

La Balotești, Cristian-Ștefan Pretorian de la PSD a obținut 75.26% din voturi. USR, AUR și PNL au împărțit procentele rămase, cu o participare variată. Ghiță Cătălin (USR) are 8,8%, Todirică Mirel (AUR) - 5%, Ion Tudrel- Marian (PNL) - 4,3%, după rezulatatele parțiale. 

În Bragadiru, lupta este foarte strânsă între Gabriel Lupulescu de la PNL – cu 37, 67% și Teodora-Alexandra Desagă de la FDU – cu 36,54% , cu o serie de candidați pe urmele lor, inclusiv reprezentanți din PSD și AUR. 

În Pantelimon, Ivan Marian (PSD) a adunat 72,5% din voturile de la alegerile locale 2024. 

Primar în Popești Leordeni este Iacob Petre (PSD) potrivit rezultatelor parțiale, cu 41,47% din voturi. În timp ce Andrei Nistor de la USR a strâns 31,29% din voturi. 

La Buftea, Gheorghe Pistol de la PNL s-a clasat pe primul loc, cu 67.4% din voturi, urmat de reprezentanți ai altor partide, inclusiv Pro România, PSD și SOS. 

Primar al orașului Otopeni este Gheorghe Constantin-Silviu (PNL), care a obținut 54,59% din voturi. Pe locul al doilea s-a clasat Velterean Răzvan-Marian (USR) cu 23,45% din voturi.  

La Glina a câștigat candidatul PNL Tudor Ionuț Răzvan, cu 79,47% din voturi.  Pe când la Cernica, Gelu Apostol a adunat 90,46% din voturi. 

În localitatea Vidra, Tudor Marian (PNL) a obținut aproape 73% din voturi. Și în localitatea Jilava, lupta s-a dat între Petre Elefterie Ilie de la PNL – 47,36% și Matache Ionel Sorin de la PSD – 42,92%. 

Și în Măgurele primarul este dat de PNL, Constantin Narcis Cătălin a strâns apropae 69% dintre voturi. În timp ce în Domnești, candidatul PSD Ghiță Ioan Adrian a obținut peste 87% din voturi. 

În Chiajna, Minea Mircea de la PNL a strâns cele mai multe voturi, respectiv 43%. Pe locul doi a fost Țucmeanu Bogdan de la USR cu 26%. 

În Chitila, Mogoșoaia și Otopeni au câștigat candidații PNL: Oprea Emilian – 79%, Covaci Florin Răducu - 64,5% și Gheorghe Constantin Silviu – 54%. 

Localitățile Dascălu, Berceni și 1 Decembrie nu au transmis pentru moment situația voturilor. 

În județul Ilfov prezența la alegerile locale 2024 a fost de 54,86 %. Și-au exprimat votul 98.580 alegători din mediul urban și 132.860 din mediul rural, din cei peste 421.815 înscriși pe listele permanente și complementare.

Reamintim faptul că secțiile de votare au fost deschise duminică, 9 iunie, de la 7:00 la 22:00 pentru alegerile locale și europarlamentare în 2024. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite