Rezultate alegeri locale 2024. Rareș Hopincă, noul primar al Sectorului 2: „S-a finalizat numărătoarea” VIDEO

Rezultate alegeri locale 2024. Rareș Hopincă, noul primar al Sectorului 2: „S-a finalizat numărătoarea” VIDEO

Cursa electorală pentru primăria Sectorului 2 a fost câștigată de Rareș Hopincă, conform anunțului făcut vineri, 14 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit acestuia, „s-a menținut o diferență de peste 300 de voturi în favoarea mea”.

„Tocmai s-a finalizat numărătoarea de către Biroul Electoral de sector. S-a validat și ultimul proces verbal care mai era de validat. S-a menținut o diferență de peste 300 de voturi în favoarea mea, ceea ce arată că sunt câștigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2”, a declarat vineri, 14 iunie, Rareș Hopincă, în cadrul unei conferințe de presă.

Rareș Hopincă

Rareș Hopincă a câștigat Primăria Sectorului 2. Foto PSD

Întrebat dacă cererea de renumărare a voturilor a fost respinsă sau dacă se mai pot renumăra: „Este o întreagă epopee, pentru că nu a găsit nimeni acea cerere despre care vorbește domnul Mihaiu. S-a vorbit foarte mult în mass-media despre cereri de renumărare, dar cererile nu au fost găsite la Biroul Electoral de sector sau la Biroul Electoral Municipal.

Din punctul meu de vedere, toată această discuție despre anumite nereguli este un pretext pentru a justifica faptul că s-au pierdut alegerile de către USR. Este, în fapt, un refuz de a recunoaște această înfrângere”.

De asemenea, întrebat și dacă mai există posibilitatea ca ceva să schimbe, din punct de vedere juridic, sau dacă își preia mandatul, Rareș Hopincă a afirmat : „S-a încheiat numărătoarea oficială de către Biroul Electoral de sector. Sigur, există căi legale de atac ce pot fi exercitate. Sunt contestații, sunt căi și în instanțe, căi ce pot fi exercitate de orice parte interesată. Sunt încrezător că rezultatul alegerilor este cel afișat oficial pe site-ul BEC”.

Din punctul meu de vedere este imperios necesar să lăsăm în urmă toată febra de campanie şi să începem colaborarea în beneficiul Sectorului 2 şi a locuitorilor sectorului. Trebuie să existe o tranziţie de mandat cât mai constructivă, astfel încât Sectorul 2 să treacă pe o direcţie a dezvoltării cât de repede posibil”, a mai adăugat Hopincă.

Renumărare voturi

Amintim faptul că edilul în funcție al Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a transmis pe Facebook că, după ce sufragiile au fost numărate din nou în două secții de votare, a recuperat 294 de voturi.

„Secția 352 a fost numărată. Incidentul documentat.

Încheiem o zi lungă și grea, dar a meritat. 294 voturi de la voi au fost scoase la lumină. 294 voturi în plus din doar 2 secții renumărate azi. Însă nu am terminat.

Mai sunt 30 de secții de renumărat. 30 de secții cu suspiciuni grave pe care PSD PNL le ține sub capac pentru că știu și ei că pierd”, se arată în postarea făcută în cursul nopții de miercuri, 12 iunie, spre joi, 13 iunie, de Radu Mihaiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii