Rezultat șocant: favoritul Cătălin Chirilă a ratat calificarea în finala olimpică a probei de canoe simplu

Rezultat șocant: favoritul Cătălin Chirilă a ratat calificarea în finala olimpică a probei de canoe simplu

Cătălin Chirilă, favorit la medalia de aur în proba de canoe simplu masculin pe 1.000 de metri, a ratat calificarea în Finala A, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a clasat pe locul al cincilea în semifinale.

Cătălin Chirilă a clacat în semifinalele probei C1 de la Jocurile Olimpice. Foto COSR

Cătălin Chirilă a clacat în semifinalele probei C1 de la Jocurile Olimpice. Foto COSR

Românul, campion mondial în 2022 şi vicecampion mondial în 2023, stabilise în serii un nou record olimpic, încheind seriile cu timpul de 3 minute 44 secunde și 75 de sutimi. Acum, el a vâslit cu o secundă mai mult, suficient cât să rateze la mustață calificarea în finală.

Cătălin Chirilă a fost înregistrat acum în 3:45.78, urmând să evolueze în Finala de consolare, la Jocurile Olimpice. El a concurat în prima semifinală și, de pe culoarul 4, a încheiat pe locul 5, într-o cursă în care i-a avut adversari cei care au câștigat ultimele trei titluri olimpice ale probei, pe triplul campion olimpic germanul Sebastian Brendel (aur la Londra 2012, aur la Rio 2016) sau pe brazilianul Isaquias Queiroz, campion mondial și olimpic (aur la Tokyo 2020).

Cătălin Chirilă, mereu în urma adversarilor

Cătălin a fost toată cursa în urma adversarilor. S-a apropiat de primii 3 la jumatatea distanței, dar pe ultimii metri înaintea finișului a fost depășit de italianul Tacchini. Pentru medaliile olimpice se vor bate primii patru clasaţi în această semifinală, germanul Sebastian Brendel (3:44.78), brazilianul Isaquias Queiroz (3:44.80), polonezul Wiktor Glazunow (3:45.30) şi italianul Carlo Tacchini (3:45.42).

Sportivul de 26 ani se clasase pe locul 11 la Tokyo în această probă, câştigată atunci de Isaquias Queiroz. România nu a mai obţinut o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu şi Mitică Pricop câştigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri şi bronz la 500 metri.

Capul sus, Cătălin! Nu există consolare care să aline durerea, există brațe pe care să te sprijini! Team Romania e alături de tine!”, i-au transmis reprezentanții COSR imediat după încheierea cursei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…