Revoluționarul Teodor Mărieș: „Dacă a curs sânge de Voican în Piața Universității, e un semn bun. Asta este, mai curge sânge și din ei”
Revoluționarul Teodor Mărieș: „Dacă a curs sânge de Voican în Piața Universității, e un semn bun. Asta este, mai curge sânge și din ei”.
Dacă a curs sânge de Voican în Piața Universității, e un semn bun, spune Teodor Mărieș, președintele Asociației „21 Decembrie”, în direct pe B1 TV, după ce Gelu Voican Voiculescu a fost bătut, scuipat și înjurat de revoluționarii prezenți la slujba de pomenire a eroilor martiri organizată sâmbătă în centrul Capitalei.
„Aș putea să vă spun un singur lucru. Dacă a curs sânge de Voican în Piața Universității, e un semn bun. În urmă cu 30 de ani curgea sânge din 1000 de români, din ordinul lui Iliescu, Voican, Petre Roman, Brucan. Au murit în București și întreaga țară. Asta este, mai curge sânge și din ei”, a spus Teodor Mărieș.
Întrebat cum a început episodul, revoluționarul Mărieș a răspuns: „S-a luat la ceartă cu un domn, care am înțeles că este invalid și purta cârje. La un moment dat, acel revoluționar a reacționat. Care este motivul disputei dintre cei doi, nu cunosc.
Întrebat dacă Gelu Voican l-a atacat pe omul supărat, Teodor Mărieș a răspuns: „Am înțeles că în prima fază s-a repezit asupra lui, după care s-a adunat foarte multă lume, care l-a huiduit pe Gelu Voican. Este normal, este unul dintre personajele cele mai odioase, după Ion Iliescu și Petre Roman. Atunci sigur că lumea reacționează, mai ales în asemenea momente”.
„Gelu Voican a venit în calitate de director al Institutului Revoluției, reprezentantul lui Ion Iliescu, la depunerea de coroane. Cei cu 100.000 de euro sau 105.000 de euro, care voiau să danseze. Să pună muzică populară acolo unde au ucis în urmă cu 30 de ani. Ei au ucis și acum voiau să danseze și să cânte”, a adăugat Teodor Mărieș.
Reamintim faptul că Gelu Voican Voiculescu este trimis în judecată de procurorii Parchetului General și este acuzat de crime împotriva umanității în ”Dosarul Revoluției”.
Gelu Voican Voiculescu a participat activ la evenimentele din timpul Revoluției din decembrie 1989. El a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de gen. Victor Atanasie Stănculescu și de prof. Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist. Tot el s-a ocupat și de înhumarea soților Ceaușescu.
După Revoluția din decembrie 1989, el a deținut funcția de viceprim-ministru în primul guvern provizoriu și responsabil cu controlul serviciilor secrete (28 decembrie 1989 - 28 iunie 1990).