Revoltă și în Transnistria?/Locuitorii din regiunea separatistă refuză să se înroleze în armata Rusiei și încep să dezerteze

Revoltă și în Transnistria?/Locuitorii din regiunea separatistă refuză să se înroleze în armata Rusiei și încep să dezerteze

Rusia se prăbușește, se prăbușește și Transnistria: locuitorii din regiunea separatistă refuză să se mai înroleze în armata lui Putin și încep să dezerteze din unitățile de pe teritoriul acestei regiuni separatiste, susține direcția de informații a armatei ucrainene, potrivit defapt.ro .

Locuitorii din regiunea separatistă refuză să se înroleze

Direcția de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a afirmat, într-un raport prezentat joi, că locuitorii din Transnistria refuză să semneze contracte cu armata rusă, în ciuda promisiunilor de „plăți mari în numerar, pachete sociale și probabil locuințe”. Raportul mai spune că a existat o creștere a numărului de cazuri de dezertare în rândul a ceea ce a descris drept „grupul operațional al trupelor ruse în Transnistria”.

„Și din cauza numărului limitat de contingente militare, rușii nu pot atrage resursele necesare pentru a-i căuta și returna pe dezertori”, a adăugat partea ucraineană, citată de Newsweek SUA.

Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria (GOTR; în rusă Оперативная группа российских войск в Приднестровье) are aproximativ 1.500 de soldați care păzesc depozitul de la Cobasna, unde s-ar afla circa 22.000 de tone de muniție.

În ianuarie 2022, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat că Rusia și-a mărit efectivele de militari ruși care păzesc depozitului de muniții de la Cobasna și care se află ilegal (fără mandat) pe teritoriul Republicii Moldova. El nu a avansat însă un număr.

La 1 septembrie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a reproșat președintelui moldovean Maia Sandu că refuză să discute cu șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, blocând astfel negocierile pentru soluționarea conflictului transnistrean. „Acum și Transnistria, și noi pledăm pentru un dialog direct, dar judecând după declarațiile publice ale președintelui Maia Sandu și ale echipei sale, ei nu doresc un dialog atât de direct, fiind ghidați în acest sens de SUA și UE. Aparent, mizează pe o cale nediplomatică de soluționare a problemei transnistrene”, a declarat Lavrov.


populare
astăzi

1 Explodează rahatul? / O firmă abia înființată a luat 49 de contracte de 10 milioane de euro în mai puțin de doi ani!!!

2 ALERTĂ Primul sondaj cu prognoză tristă pentru Simion!

3 Ce se întâmplă cu Putin? / „Declarațiile sale ridică îndoieli cu privire la independența sa în luarea deciziilor”

4 Rețeaua de sănătate Regina Maria a fost vândută pentru un miliard de euro unei rețele private din Finlanda

5 Fiica legionarului Alexandru Arnăutu, condamnată în lotul Le Pen