Retinere în cazul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. O asistentă care ar putea face lumină în anchetă refuză să spună ce știe

Retinere în cazul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. O asistentă care ar putea face lumină în anchetă refuză să spună ce știe

O asistentă de la Spitalul Pantelimon din București a fost reținută miercuri, pentru că ar fi avut o mărturie mincinoasă în cazul celor 17 morți suspecte din secția de anestezie-terapie intensivă.

foto tablită Sf. Pantelimon

Spitalul de Urgență Sf Pantelimon din București FOTO: facebook

Asistenta, care fusese anterior audiată în cadrul dosarului deschis cu privire la împrejurările în care majoritatea pacienților, internați în secția de anestezie-terapie intensivă , au murit, este acum anchetată în calitate de suspect, pentru mărturie mincinoasă, și a fost reținută pentru 24 de ore, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

În plus, una dintre asistentele care dețin informații cu privire la administrarea de noradrenalină, medicamentul care îi menține în viață pe pacienții intubați, și refuză să spună ce știe, au declarat pentru „Adevărul” surse familiare cu situația, care au dorit să rămână anonime. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București cred că declarațiile acestei asistente ar urma să lămurească, în cele din urmă, ancheta.

Sesizările formulate de către angajații spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unității și persoanele în cauză. Sesizările vizau imixtiuni în activitatea de control a directorului de îngrijiri și presupuse acțiuni de hărțuire exercitate asupra unui medic din cadrul secției ATI”, se arată în comunicatul de presă publicat de Ministerul sănătății, la finele anchetei interne desfășurate de ei.

În „traducere”: acuzațiile nu pot fi probate, nu pot fi verificate iar întreaga poveste nu ar fi decât apogeul unei răfuieli, a unei reglări de conturi între directorul de îngrijiri și un medic din terapie intensivă.

La nivelul spitalului a fost constituită o comisie internă care a efectuat cercetări din punct de vedere administrativ în urma sesizării întocmite de directorul de îngrijiri medicale, precum și a informațiilor apărute în mass-media. În data de 17 aprilie 2024, a fost întocmit raportul final al comisiei interne de analiză care conține concluzii și recomandări, fără a se suprapune anchetei penale derulate la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul București , mai scrie în comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii