Rețetă: Cum se prepară mujdeiul țigănesc. Ce îl face diferit, dar savuros și numai bun de pus pe fripturi
Pentru mujdei, unul dintre cele mai populare sosuri care însoțesc fripturile, șnițelele, sau chiar și cârnații, există o multitudine de rețete, care mai de care mai savuroase. Una iese în evidență prin câteva ingrediente diferite de cele cunoscute de majoritatea gospodinelor.
Click! a publicat rețeta specială a unei tiktokerițe faimoase de etnie romă.
Diana Păun are o comunitate mare pe rețeaua socială, unde este urmărită de aproape două sute de mii de oameni. Pe lângă multele rețete, talentata gospodină postează și diverse trucuri și sfaturi pe care le-a învățat de-a lungul timpului.
Iar atunci când vine vorba despre mujdei, împărtășește și secretele care fac din acest preparat unul delicios.
Friptura cu mujdei e preferata multor gurmanzi. FOTO Shutterstock.
Cum pregătim mujdeiul țigănesc
Primul pas pentru a pregăti acest mujdei este să punem ingredientul principal - usturoiul - la blender. Se adaugă roșiile care, în prealabil, au fost puse puțin timp la cuptor. Atenție, roșiile trebuie decojite cât mai bine înainte.
„Mujdeiul țigănesc, eu îl fac și cu ardei picant”, spune Diana în postarea de pe TikTok. Acesta trebuie să fie, de asemenea, copt.
Se poate sări însă peste acest ingredient, în cazul in care dorim un preparat mai puțin picant.
De asemenea, în robotul de bucătărie, alături de usturoi și roșii, vom mai pune și câțiva ardei grași. Aceștia trebuie copți și ei, iar coaja trebuie îndepărtată cât mai bine.
„Eu pun sare, piper și ulei”, mai spune Diana despre rețeta ei, dezvăluind și un truc personal pe care îl folosește la această rețetă.
Sursa: adevarul.ro