Restricții de circulație propuse de UE: toată lumea acasă de la miezul nopții până la 6 dimineața

Restricții de circulație propuse de UE: toată lumea acasă de la miezul nopții până la 6 dimineața

Uniunea Europeană propune restricții de circulație de la miezul nopții până la ora 6 dimineața, sperând că astfel va reduce substanțial numărul accidentelor rutiere, scrie presa internațională.

Autostradă aproape pustie noaptea

Uniunea Europeană propune restricții de circulație de la miezul nopții până la ora 6 dimineața

Obiectivul ar fi acela de a impune o restricție orară care să împiedice toți cei care se încadrează în categoria șoferilor noi, adică persoanele care au avut permisul în urmă cu mai puțin de trei ani, să conducă de la miezul nopții până în zori, scrie motorzoom.it.

De altfel, statisticile arată deseori cum sunt unele dintre principalele victime ale accidentelor pe timp de noapte sau, în caz contrar, responsabili de producerea anumitor accidente.

Rata deceselor în accidente rutiere a crescut cu 4% în UE în 2022 comparativ cu 2021, iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor de mașină a înregistrat-o România, potrivit celor mai recente date Eurostat.

România este în fruntea țărilor europene în ceea ce privește numărul de decese provocate de accidentele rutiere. Mai exact, avem cea mai mare rată: 86 de decese la un milion de locuitori.

În 2022, Suedia a avut cea mai mică rată de decese în accidente rutiere în Uniunea Europeana, cu 22 de decese la un milion de locuitori, urmată de Danemarca cu 26 și Irlanda cu 31. În schimb, România a înregistrat cea mai mare rată, 86 de decese la un milion de locuitori, urmată de Bulgaria cu 78 și Croația cu 71.

Numărul deceselor din țara noastră este aproape dublu față de media europeană din 2022. Media de decese în 2022 a fost de 46 la un milion de locuitori în UE.

Acum doi ani, 20.653 de persoane au murit în accidente rutiere în UE, comparativ cu 19.917 în 2021 și 18.833 în 2020. Scăderea din 2020 a fost influențată de restricțiile din timpul pandemiei care au redus traficul de pasageri.

România continuă să conducă în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere, înregistrând peste 76 de accidente zilnic (aproximativ 28.000 pe an), cu 4 decese pe zi, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate

4 Începe criza? / Companiile străine își retrag banii din China, iar tensiunile din Asia sunt aproape la apogeu

5 „Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici” / Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României