Restaurantele ar putea fi redeschise, la interior, pe 9 sau 15 iulie: Maximum șase persoane la o masă, benzi cu sens unic, solniţele şi meniurile trec de la o masă la alta doar cu dezinfectare, registru la intrare
Spaţiile interioare ale restaurantelor vor fi redeschise cu o serie de reguli şi restricţii, în care, de exemplu, clienţilor le va fi permis să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii la mesele vecine, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate, conform proiectului de ordin care reglementează condiţiile de redeschidere, obţinut de Profit.ro, transmite News.ro .
Ordinul a fost redactat incluzând data de 9 iulie pentru redeschidere, care trebuie însă să primească şi ultimul accept din partea premierului Ludovic Orban. Deocamdată, ultimul termen avansat oficial ca speranţă este 15 iulie, notează Profit.ro .
La intrarea în restaurant va fi un „triaj observaţional” al clienţilor, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecţii respiratorii.
Va fi interzis consumul de produse stând în picioare, cu exceptia meselor dedicate acestui tip de servire.
Este stabilit un număr de maximum 6 clienţi care poată ocupa o masă (faţă de maximum 4 la terase), exceptaţi de la această regulă fiind membrii aceleiași familii.
Sursa foto: pexels.com