REPORTAJ la Necșești/Teleorman, cea mai săracă localitate din România

REPORTAJ la Necșești/Teleorman, cea mai săracă localitate din România

Intr-un top facut de Ministerul Dezvoltarii, comuna Necșești, din judetul Teleorman, este cea mai saraca. Din pacate, din cei 1.300 de oameni ramasi, 1.000 sunt pensionari si aceasta localitate nu mai are alte sanse de dezvoltare, potrivit specialistilor. Paradoxul este ca se afla la doar 100 de kilometri de cel mai bogat oras din Romania, relatează site-ul  tarameanaturala.ro

Necsesti e la doua ore de mers cu masina de Capitala tarii. Din anii ’90, cand avea 3.000 de locuitori, populatia s-a injumatatit. In tot satul mai sunt doar cativa copii, majoritatea lasati in grija bunicilor. 300 de case sunt pustii, din cele 900 ale comunei.

Localnica: „Nu am, nu am pe nimenea. Pe Dumnezeu de sus!”

Localnic: „Satul e imbatranit, satul e… mai mult de trei sferturi e imbatranit. 20% daca mai e tineret, restul e plecati toti. Comuna e saraca, nici apa, nici canalizare nu e.”

 Oamenii spun ca perioada in care localitatea s-a depopulat si a saracit coincide cu cei 16 ani in care la primarie a stat omul pe care ei l-au ales 4 mandate la rand.

Localnic: „Nu avem farmacie, apa curenta, nimic, nimic. Nicio perspectiva in comuna asta, cu asemenea oameni nicio perspectiva!”

Primarul dezleaga munca lui de 16 ani: un teanc de dosare cu studii de fezabilitate pentru proiecte europene: niciunul nu a fost aprobat, asa ca s-a resemnat.

Soare Angel, primarul comunei Necsesti: „Am incercat, dar nu vad ce solutie si ce sursa de locuri de munca sa fie in zona noastra. Intreg judetul Teleorman se afla in aceeasi situatie.”





Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Alegeri SUA 2024 / Cursa prezidențială ar putea fi decisă de femeile albe, care constituie aproximativ 30% din electorat

2 Nu, nu este o fantomă ceea ce vedeți, este noul coșmar al Rusiei și Chinei...

3 Teorii ale conspirației după inundațiile catastrofale din Spania

4 Adevărul despre poziția misionarului

5 Sexul oral, vinovat de creșterea numărului cazurilor unui tip de cancer. Care este explicația