REPORTAJ: Iepuri gigantici, ouă de doi-trei metri şi alte ornamente de Paşte, în câteva oraşe din ţară - GALERIE FOTO
Zeci de iepuri gigantici şi ouă de doi metri, din plastic, lemn sau poliester armat cu fibră de sticlă, de diferite culori, simple sau pictate, cu beteală sau fără, dar şi căsuţe în formă de ciupercuţe şi alte ornamente au apărut în centrele mai multor oraşe, majoritatea fiind cele din anii trecuţi.
Cu excepţia municipiului Iaşi, unde autorităţile locale au cheltuit pentru ornamentele de Paşte aproximativ 35.000 de euro, în majoritatea oraşelor unde au fost puse astfel de ornamente autorităţile nu au mai alocat fonduri în acest an, folosindu-le pe cele din anii trecuţi, motivând lipsa banilor.
Mai originale, autorităţile din Timişoara au montat în oraş patru ţarcuri în care au pus atât ouă şi iepuraşi din rigips sau material textil, cât şi iepuri vii aduşi de la Grădina Zoologică. Şapte dintre iepurii vii au dispărut însă în urmă cu o săptămână, fiind, potrivit autorităţilor, fie mâncaţi de câinii fără stăpân, fie furaţi. Joi, după ce ultimii doi iepuri s-au bătut, iepurele mai agresiv a fost înapoiat Grădinii Zoologice, fiind aduşi, în schimb, tot de acolo, alţi iepuri pentru a completa cele patru ţarcuri.
ALBA IULIA
Administraţia locală din Alba Iulia a renunţat în acest an să mai amplaseze în municipiu ornamente de Paşti după ce în anii trecuţi acestea au fost furate sau vandalizate.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat corespondentului MEDIAFAX că anual administraţia locală monta în municipiu, în preajma sărbătorilor de Paşti, o dioramă în care era inclus şi un ţarc cu iepuraşi, însă în acest an a renunţat să o mai monteze deoarece costurile de montare sunt ridicate, iar în anii trecuţi elemente din cadrul acesteia au fost furate sau vandalizate.
Coşer a spus că numai asamblarea dioramei, operaţiune care era realizată de o firmă specializată, costa peste 1.000 de euro, iar aceasta trebuia păzită pe perioada sărbătorilor de poliţiştii locali.
În fiecare an, de Crăciun sau de Paşti administraţia locală din Alba Iulia amplasa până acum în municipiu diorame cu scene biblice, iar în faţa acestora erau organizate mici spectacole sau concerte.
Sursa: mediafax.ro