Renault intenționează să se despartă de singurul model electric produs sub marca Dacia

Renault intenționează să se despartă de singurul model electric produs sub marca Dacia

Deși este singurul model electric al Dacia, marca low-cost a Renault, și s-a bucurat de o imensă popularitate, producătorul francez ar fi hotărât că este momentul să se despartă de Spring.

Dacia Spring electric

Constructorul auto francez ar urma să realizeze Dacia Sandero. FOTO Profimedia (Arhivă)

Este posibil ca hotărârea să fi fost cauzată de scăderea vânzărilor de mașini electrice. Modelul electric Twingo ar putea fi cel care duce la dispariția Spring .

Tot mai mulți șoferi renunță la aceste vehicule, întrucât bateriile se deteriorează rapid sau experiența de încărcare în spațiul public este, în cel mai bun caz, neplăcută și, în cel mai rău caz, imposibil de realizat.

Doar un singur model ar urma să fie realizat în Slovenia, conform dezvăluirilor făcute de Luca de Meo, șeful Renault.

Noul automobil complet electric ar urma să coste în jur de 20.000 de euro.

Pentru ca modelul Spring să mai vadă lumina zilei, ar fi necesar ca acesta să fie cu minimum 5.000 de euro mai ieftin, lucru care nu ar fi avantajos pentru grupul auto. O opțiune ar fi ca vehiculele să fie construite în India sau Maroc, unde forța de muncă este mai ieftină, conform Profit.ro.

Totuși, constructorul auto francez ar urma să realizeze Dacia Sandero, iar noua generație ar urma să vadă lumina zilei în 2027 sau 2028. Noile modele ar urma să fie electrice și să aibă o variantă cu propulsie exclusiv electrică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Următoarea lovitură de stat a lui Putin

2 A murit la 23 de ani, pentru o poză

3 Un american în România / „Problema e că acolo pur și simplu nu ne putem permite să trăim”

4 Consulul Ungariei la București, Vágó Ferenc, a murit pe A1 după ce un camion cu lemne a rupt parapetul și a intrat pe contrasens

5 E disperare mare, Rusia își retrage mercenarii „Brigada Ursul” din Burkina Faso și îi trimite să lupte în regiunea Kursk