Renate Weber, pensie specială mai mare decât leafa de Avocat al Poporului

Renate Weber, pensie specială mai mare decât leafa de Avocat al Poporului

Pe lângă indemnizaţia pentru funcţie, de circa 150.000 de lei, Renate Weber beneficiază şi de o pensie de fost avocat, de aproximativ 40.000 de lei, dar şi o pensie de fost eurodeputat, de aproximativ 36.000 de euro. O echivalare în lei ar fi de aproximativ 176.000 de lei anual.

Pensionar special

În calitate de adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor şi persoanelor cu handicap, Ionel Nicolae câştigă 116.808 lei, iar de pe urma pensiei de fost angajat MAI îşi rotunjeşte veniturile cu încă 121.512 lei. Aşadar, pensia specială e de circa 10.000 de lei lunar.

Pe de altă parte, Ioan Gânfălean, alt adjunct al Avocatului Poporului (responsabil de drepturile copilului), a câştigat anul trecut 129.792 de lei de la această instituţie, iar suma de 87.940 lei de pe urma pensiei.

Molnar Zsolt, adjunct pentru domeniul drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale şi-a completat anul trecut venitul declarat, în valoare de 116.434 de lei, cu o chirie de pe urma căreia a câştigat 14.748 de lei.

Salariu şi activitate didactică

Adjunct pentru domeniul armată, justiţie, poliţie şi penitenciare, Mircea Criste a declarat un venit în valoare de 129.792 de lei, pe care le-a completat cu suma de 101.985 de lei pentru activitatea didactică în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi 891 de lei în cadrul Universităţii „1 Decembrie” din Alba Iulia.

Ecaterina Mirea, adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul proprietate, muncă, protecţie socială, impozite şi taxe, a câştigat anul trecut doar 116.808 de pe urma funcţiei din cadrul instituţiei.

Până în luna ianuarie, Renate Weber a avut şi al şaselea adjunct. Mai precis, pe Raluca Ecaterina Alexandru, care între timp a plecat pe funcţia de secretar general al Prefecturii Buzău. Alexandru a încasat în 2021 suma de 118.000 de lei de la instituţia Avocatul Poporului, 3.170 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate din Buzău, dar şi 2.500 de lei de la Prefectura Buzău.

Responsabilităţile Avocatului Poporului

Avocatul Poporului este singura instituţie care poate sesiza Curtea Constituţională, în cazul ordonanţelor de urgenţă, în urma sesizărilor primite de la diferiţi actori sociali – partide, civili, patronate, sindicate etc. Săptămâna trecută, într-un comunicat public, Avocatul Poporului a anunţat că nu va sesiza la CCR OUG-ul care aduce modificări la Codul Fiscal, prin care are loc suprataxarea contractelor part-time, cu toate că a fost una dintre prevederile cele mai controversate şi mai criticate ale guvernării, pentru a da posibilitatea ca CCR să se pronunţe pe constituţionalitatea demersului.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…