Remedii simple pentru sforăit. Care sunt obiceiurile care ne scapă de această problemă

Remedii simple pentru sforăit. Care sunt obiceiurile care ne scapă de această problemă

Aproximativ 45% dintre adulți sforăie cel puțin ocazional, spun studiile, iar 75% dintre persoanele care sforăie au apnee obstructivă de somn, ceea ce duce la probleme grave ale inimii.

FOTO Arhivă

FOTO Arhivă

Multe soluții pentru oprirea sforăitului sunt comercializate fără studii științifice care să le susțină afirmațiile, spun specialiștii, care recomandă mai multe soluții naturale care ajută persoanele să scape de acest obicei neplăcut.

Întinderea pe spate face ca baza limbii și palatul moale să se prăbușească pe peretele din spate al gâtului, provocând un sunet vibrant în timpul somnului. Dormitul pe o parte poate ajuta la prevenirea acestui lucru.

„O pernă de corp (o pernă de lungime completă care vă susține întregul corp) oferă o soluție ușoară”, spune Daniel Slaughter, specialist american.

Puteți înclina patul cu capul sus și extins, ceea ce deschide căile respiratorii nazale și poate ajuta la prevenirea sforăitului. Acest lucru poate provoca însă dureri de gât, mai spun specialiștii.

Pierderea în greutate îi ajută pe unii oameni, dar nu pe toți. „Și oamenii slabi sforăie”, spune Slaughter. Dacă v-ați îngrășat și ați început să sforăiți și nu ați sforăit înainte să vă îngrășați, pierderea în greutate vă poate ajuta.

Alcoolul și sedativele reduc tonusul de repaus al mușchilor din spatele gâtului, ceea ce face mai probabil să sforăiți. Consumul de alcool cu patru până la cinci ore înainte de culcare înrăutăţeşte sforăitul.

Obiceiurile proaste de somn (cunoscute și sub denumirea de „igiena proastă” a somnului) pot avea un efect similar cu cel al consumului de alcool, spune Slaughter. Să lucrezi ore îndelungate fără să dormi suficient, de exemplu, înseamnă că, în sfârșit, ești obosit.

Acarienii se acumulează în perne și pot provoca reacții alergice care pot duce la sforăit Permiterea animalelor de companie să doarmă pe pat vă face să inhalați părul animalului, un alt iritant comun.

„Dacă te simți bine în timpul zilei, dar blocat noaptea, aceste lucruri pot contribui la sforăitul tău”, spune Slaughter.

Înlocuiește pernele la fiecare șase luni pentru a menține acarienii și alergenii la minimum. Și ține animalele de companie departe de dormitor, sunt sfaturile specialiștilor.

În general, dormi suficient, dormi pe partea ta, evita alcoolul înainte de culcare și fă un duș fierbinte în cazul în care căile nazale sunt înfundate, spune Slaughter. Aceste practici simple pot face o diferență uriașă în reducerea sforăitului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 O imagine cât o mie de cuvinte...

3 Citiți asta și apoi aruncați la coș sondajele mincinoase care-l dau pe Simion în turul doi

4 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

5 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă