Remedii naturale împotriva înțepăturilor de țânțari

Remedii naturale împotriva înțepăturilor de țânțari

Odată cu sosirea sezonului estival și creșterea populației de țânțari, mulți oameni caută modalități de a se proteja împotriva înțepăturilor și iritației, provocate de acestea. Cercetările au scos la iveală câteva astfel de remedii naturale, care pot fi eficiente în combaterea lor.

Mulți oameni caută modalități de a se proteja împotriva înțepăturilor de tânțari

Mulți oameni caută modalități de a se proteja împotriva înțepăturilor de tânțari

7 remedii naturale împotriva înțepăturilor de țânțari

Uleiuri esențiale

Un remediu popular în lupta împotriva înțepăturilor de țânțari este utilizarea uleiurilor esențiale. Uleiurile de citronelă, lavandă, mentă, eucalipt sau arbore de ceai pot fi aplicate pe piele sau în difuzoare pentru a respinge țânțarii. Aceste uleiuri au proprietăți repelente și pot ajuta la prevenirea înțepăturilor.

Plante repelente

Câteva plante pot fi cultivate în grădină sau în jurul casei pentru a respinge țânțarii. Printre acestea se numără busuiocul, levănțica, rozmarinul, menta și geraniumul. Aroma acestora respinge țânțarii și poate oferi o protecție naturală împotriva înțepăturilor. De asemenea, busuoicul poate fi zdrobit și așezat pe zona iritată, pentru a ușura senzația de mâncărime.

Ceai de mușețel

Mușețelul are proprietăți anti-inflamatorii și calmante și poate ajuta la reducerea iritației și mâncărimii, cauzate de înțepăturile de țânțari. Se recomandă prepararea unui ceai de mușețel și aplicarea acestuia pe zonele afectate.

Oțet de mere

Oțetul de mere poate fi folosit pentru a calma mâncărimea și iritația, cauzate de înțepăturile de țânțari. Se poate aplica direct pe piele cu ajutorul unui tampon de bumbac.

Aloe vera

Gelul de aloe vera are proprietăți calmante și hidratante, putând ajuta la ameliorarea disconfortului cauzat de înțepăturile de țânțari. Se recomandă aplicarea directă a gelului de aloe vera pe piele.

Apă și lapte

Proteinele din lapte vor hrăni pielea, vor preveni infectarea rănii și ușura senzația de mâncărime. Poți prepara o soluție din lapte și apă, pe care să o înmoi într-o cârpă curată, cu care să tamponezi zonele pișcate de țânțari. După aceea spală zona cu apă și săpun.

Gheață

Este recomandat să pui gheață imediat ce ai fost înțepat. Astfel, vei scăpa de inflamație și chiar vei putea preveni mâncărimea.

Important de menționat este că aceste remedii naturale pot oferi doar o protecție limitată împotriva înțepăturilor de țânțari și pot varia, în eficacitate, de la persoană la persoană.

Pentru o protecție completă, se recomandă și utilizarea și a altor măsuri de prevenție, cum ar fi spray-uri repelente, purtarea hainelor cu mâneci lungi și pantaloni lungi și instalarea de plase de protecție la ferestre și uși.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri