Reinterpretările unor tablouri clasice cu noul generator de imagini cu AI, virale pe Twitter

Reinterpretările unor tablouri clasice cu noul generator de imagini cu AI, virale pe Twitter

Un inginer în domeniul inteligenței artificiale a postat pe Twitter o serie de tablouri celebre și reinterpretarea lor prin intermediul noului generator de imagini cu AI, Hugging F ace. Postarea a devenit virală și am decis să pun la încercare platforma.

Fragment din Crearea lui Adam de Michelangelo. FOTO Shutterstock

Fragment din Crearea lui Adam de Michelangelo. FOTO Shutterstock

Imaginile postate pe contul de Twitter Sudharsan sunt interpretate de AI mai degrabă în sensul unor fotografii utilizând filtrele Stable Difussion și Control Net.

Fețele arată ca și cum ar fi trecut printr-un proces de întinerire și totodată de înfrumusețare. Fundalul e complet îmbunătățit și variază de la reconstrucție cu creșterea clarității, la reimaginare și crearea efectului bokeh (adâncime de câmp) până la dispariție.

Portretele feminine recreate sunt mai senzuale decât originalele, în linie cu tendința actuală de pe rețelele sociale, de unde cel mai probabil ”se inspiră” generatorul cu AI.

În tabloul japonez AI-ul nu recunoaște vulcanul și prin urmare nu putem determina exact ce este forma echivalentă din imaginea generată.

În reinterpretarea Autoportetului lui Vincent Van Gogh se pierde complet suferința, AI Vincent e aproape imperceptibil încruntat, mai degrabă privește cu atenție într-un punct sau, în cel mai bun caz, e nemulțumit că a întârziat ”la sală”.

În " American Gothic " se schimbă direcția în care privește personajul feminin, iar furca pe care AI-ul n-o înțelege și îi pierde contururile, devine mai degrabă un obiect decorativ. Vorbeam mai sus de influența social media, din nou AI-ul simte nevoia să marcheze linia sânilor, un detaliu care în tabloul original lipsește cu desăvârșire.

O reinterpretare mai ”realistă” după portretul lui Leonardo da Vinci, de Lattanzio Querena , am găsit tot pe Twitter la David Garrido, generată tot de Hugging Face .

Am încercat să văd ce poate face platforma dintr-o fotografie și am folosit o imagine cu motanul. Iată ce-a ieșit!

image

În general, reinterpretările aduse de AI sunt interesante și uneori impresionante, dar pierd din autenticitatea și semnificația originalului. Cu toate acestea, platforma poate fi utilă în anumite contexte, cum ar fi retușarea fotografiilor sau crearea de efecte artistice.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

4 Ministrul american al finanțelor: „Nu ripostați la taxele americane, altfel va fi rău. Relaxați-vă și încasați lovitura”

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…