Regimul de la Phenian a executat zeci de oficiali în urma inundațiilor care au devastat țara

Regimul de la Phenian a executat zeci de oficiali în urma inundațiilor care au devastat țara

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat executarea a 30 de oficiali, pe care i-a acuzat de corupție și neglijență în urma inundațiilor devastatoare care au ucis mii de oameni în Coreea de Nord, au transmis surse sud-coreene.

Kim Jong-un a executat zeci de oameni din cauza inundațiilor FOTO KCNA/EPA-EFE

Kim Jong-un a executat zeci de oameni din cauza inundațiilor FOTO KCNA/EPA-EFE

Inundațiile catastrofale au lovit provincia Chagang în luna iulie și au lăsat fără adăpost peste 15.000 de persoane, transmite The Independent.

Potrivit rapoartelor prezentate de media nord-coreeană, inundațiile au cauzat distrugeri pe scară largă în orașul Sinuiju din nord-vest și în localitatea vecină Uiju, afectând peste 4.100 de locuințe, zeci de mii de metri pătrați de teren agricol și multe drumuri, clădiri și linii feroviare.

În urma dezastrului, liderul țării, Kim Jong-un, a ordonat autorităților să „pedepsească strict” oficialii responsabili, a raportat agenția centrală de știri din Coreea de Nord.

Un oficial anonim de la Phenian a declarat pentru TV Chosun că între 20 și 30 de cadre din zona afectată de inundații au fost executate la sfârșitul lunii trecute. Raportul nu a putut fi verificat independent.

După ce au avut loc inundațiile, Kim Jong-un a declarat că țara sa nu va accepta niciun ajutor internațional . În schimb, el a cerut oficialilor să relocheze mii de rezidenți rămași fără adăpost în capitala Phenian.

În 2019, Chosun a raportat că Kim Hyok Chol, emisarul nuclear al Coreei de Nord în America, fusese executat pentru incapacitatea sa de a asigura un summit între liderul nord-coreean și fostul președinte american Donald Trump.

S-a dezvăluit ulterior că emisarul era viu și nevătămat, potrivit CNN.

Lungă istorie a execuțiilor

Coreea de Nord are o istorie a execuțiilor publice, cu o medie de 10 execuții anuale înainte de pandemia Covid, potrivit Korea Times, o publicație sud-coreeană. Numărul acestora a crescut de atunci la o estimare de 100 sau mai multe, a susținut publicația.

„Instabilitatea economică a Coreei de Nord, sancțiunile internaționale și impactul dezastrelor naturale probabil au contribuit”, a spus Yang Moo-jin, președintele Universității de Studii Nord-Coreene din Seul.

Cheong Seong-chang, directorul departamentului de Studii ale Strategiei de Reunificare de la Institutul Sejong, a declarat pentru Korea Times: „Execuțiile publice din Coreea de Nord au loc relativ frecvent. Execuțiile acoperă o gamă largă de cazuri, inclusiv crime odioase, contrabandă cu droguri și, în cazuri rare, persoane surprinse producând și vânzând conținut interzis, inclusiv drame sud-coreene”.

Raportul privind Drepturile Omului în Coreea de Nord din 2023, compilat pe baza mărturiilor a 508 dezertori, susține un model de abuzuri severe ale drepturilor omului și condiții de trai brutale îndurate de cetățeni.

Raportul menționează că execuțiile sunt adesea efectuate în public. Această practică este concepută pentru a intimida și controla populația, au spus experții.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 „Atât s-a putut / ” Poliţistă din Teleorman, cercetată disciplinar în urma unor imagini apărute pe Internet

3 O familie din București se chinuie de doi ani să dovedească că nu a făcut un credit la IFN-ul fiicei lui Dan Voiculescu

4 Prima reacție a tânărului bătut de un polițist în propria mașină: „O să-l acționez în instanță. Era să fie mușamalizat cazul"

5 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat