Regatul Unit le acordă vize de lucru absolvenţilor celor mai bune universităţi din lume

Regatul Unit le acordă vize de lucru absolvenţilor celor mai bune universităţi din lume

Regatul Unit le va acorda vize de lucru absolvenţilor celor mai bune universităţi din lume, o măsură de extindere a sistemului său de imigraţie post-Brexit menită să atragă ''cei mai buni şi străluciţi'' specialişti, relatează luni Reuters.

De când a părăsit Uniunea Europeană, Regatul Unit a pus capăt regimului prioritar pentru cetăţenii UE şi a introdus un sistem de imigraţie pe puncte care selectează solicitanţii vizelor de lucru după numeroase criterii, inclusiv calificarea lor şi competenţele lingvistice.

Dar Regatul Unit se confruntă de mai mulţi ani cu o criză de forţă de muncă, agravată de Brexit şi de pandemia de COVID-19, iar companiile din sectorul alimentar, din cel manufacturier şi al transporturilor au cerut guvernului să relaxeze regulile pentru locurile de muncă ''entry-level''.

Conform noii scheme anunţate luni, absolvenţii cu o diplomă universitară sau de master din primele 50 de universităţi cele mai bune din lume pot solicita o viză de lucru valabilă doi ani şi de asemenea îşi vor putea aduce familiile în Regatul Unit.

La expirarea perioadei de doi ani, deţinătorii acestei vize vor putea solicita vize de lucru pe termen lung. În cazul titularilor unui doctorat valabilitatea iniţială vizei de lucru va fi de trei ani.

Potrivit ministrului britanic de finanţe, Rishi Sunak, aceste facilităţi vor permite Regatului Unit să se afirme ca un centru global al inovării, creativităţii şi antreprenoriatului. ''Dorim ca afacerile de mâine să fie construite aici, astăzi - de aceea îndemn studenţii să profite de această oportunitate incredibilă de a-şi construi cariera aici'', a declarat acesta.

O condiţie în cadrul noii scheme este ca solicitanţii să fi absolvit instituţia de învăţământ universitar nu mai târziu de cinci înaintea datei înaintării cererii pentru acordarea vizei.

De asemenea, universităţile eligibile trebuie să fie în topul primelor 50 regăsite în două clasamente, respectiv Academic Ranking of World Universities sau Quacquarelli Symonds. Cea mai recentă listă cu universităţile eligibile, din anul 2021, publicată online de guvernul britanic cuprinde mai mult de 20 de universităţi americane, precum şi instituţii universitare din Canada, Japonia, Singapore, Franţa şi Suedia.

Candidaţii trebuie să cunoască limba engleză cel puţin la nivel intermediar şi vor fi supuşi unei verificări de securitate şi a trecutului lor infracţional. AGERPRES


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...