Referendumul lui Nicușor Dan a fost acceptat cu 47 de voturi pentru și două împotrivă

Referendumul lui Nicușor Dan a fost acceptat cu 47 de voturi pentru și două împotrivă

47 de consilieri generali ai Primăriei Capitalei au fost de acord cu organizarea referendumului local propus de primarul Nicușor Dan.

consiliul general al municipiului bucuresti

„Pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării referendumului local privind unele probleme de interes ale municipiului Bucureşti s-au înreg 47 de voturi pentru, zero abţineri şi două voturi împotrivă. Proiectul a fost adoptat”, a anunţat preşedintele de şedinţă, Stelian Bujduveanu.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan , susține că organizarea unui referendum local simultan cu alegerile prezidențiale este complet legală, singura problemă fiind una tehnică, care poate fi soluționată prin proiectul de lege propus de PNL. El a subliniat că, în cazul organizării unui referendum separat, costurile ar fi cuprinse între 7 și 10 milioane de lei.

Referitor la propunerea PSD de a include o întrebare legată de combaterea traficului de droguri în școli, primarul s-a arătat, în principiu, de acord. În aceeași zi, consilierii generali PSD au depus un proiect de hotărâre pentru adăugarea acestei întrebări la referendumul inițiat de primar.

Întrebarea este: „Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?

Amintitm faptul că primarul capitalei, Nicușor Dan a convocat ședința Consiliului General pentru a discuta două proiecte de referendum pentru bucureșteni.

"Am convocat ședința de Consiliu General pentru luni, 21 octombrie, ora 10.00, în care se regăsesc pe Ordinea de Zi cele două proiecte privind consultarea cetățenilor Bucureștiului prin referendum.

Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin ”DA” sau ”NU” sunt următoarele:

1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?

2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?", a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 „E cea mai sigură bancă. Nu are cum să intre în faliment” / Gigi Becali a dezvăluit unde își ține banii

3 BREAKING Maia Sandu, victorie zdrobitoare în Republica Moldova

4 O creatoare OnlyFans s-a culcat cu 158 de bărbați în două săptămâni. Mama sa îi face curățenie în dormitor după filmări

5 Francis Fukuyama / „Putin a folosit tactica «salamului». Singura opțiune de victorie e ca armata ucraineană să ocupe Moscova și să-l detroneze”