Referat arestare Alin Ionescu: Consumatori de droguri, folosiți pentru a accesa conturile Shelter Security

Referat arestare Alin Ionescu: Consumatori de droguri, folosiți pentru a accesa conturile Shelter Security

Pentru a controla societatea în conturile căreia erau virate importante sume de bani, suspectul Alin Ionescu a împuternicit pe conturile bancare persoane de încredere, acestea folosind la rândul lor consumatori de droguri pentru retragerea banilor, se arată în referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventivă a patronului Shelter Security.

"Persoanele împuternicite erau angajați sau foști angajați ai firmelor controlate de acesta, respectiv CP Shelter Security SRL, SC Lion Guard Security SRL, cele mai importante retrageri de numerar fiind făcute de aceștia. Mai trebuie precizat și faptul că pentru a nu fi expuse direct persoanele împuternicite pe conturile bancare (...), au fost recrutate persoane vulnerabile social, respectiv consumatori de droguri, M.F., sau persoane cu probleme financiare, G.R.", susțin procurorii.

De asemenea, mai multe dintre contractele încheiate cu SC Lion Guard Security SRL sunt semnate de N.A., acesta declarând că în momentul în care a acceptat preluarea societății era consumator de heroină și nu a semnat decât actele de înființare a acesteia.

Pentru serviciile aduse firmelor menționate, aceste persoane primeau între 300 și 400 de euro.

Tribunalul București (TB) a decis miercuri arestarea preventivă a lui Alin Ionescu și Roxana Aron pentru 30 de zile, după ce a admis propunerea procurorilor.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Marți, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București informa că în urma audierilor efectuate în dosarul penal în care sunt cercetate mai multe persoane pentru săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală au fost puși sub inculpare Alin Ionescu și Roxana Aron, emițându-se totodată și ordonanțe de reținere a acestora pentru 24 de ore.

Potrivit anchetatorilor, în cauză mai sunt cercetate în stare de libertate alte 13 persoane, acestea având calitatea de suspect.

Polițiștii Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curții de Apel București, au efectuat luni percheziții la mai multe firme de securitate și pază într-un dosar în care șefii acestor firme sunt bănuiți de comiterea unor infracțiuni economice cu un prejudiciu de 10 milioane de euro.

"În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București remis luni AGERPRES.

Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

În dosar au fost efectuate 10 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…