Rectorul SNSPA continuă atacul la adresa lui Mircea Geoană: „Cine finanțează cea mai amplă campanie politică imorală”

Rectorul SNSPA continuă atacul la adresa lui Mircea Geoană: „Cine finanțează cea mai amplă campanie politică imorală”

După schimbul de replici avut marți cu miscarea „România Renaște", care îl susține pe secretarului general adjunct al NATO, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a continuat miercuri seria de întrebări referitoare legate de candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale 2024.

 Remus Pricopie. FOTO Facebook

Remus Pricopie. FOTO Facebook

„Ziua de ieri a trecut, fiind marcată de o agitație fără precedent în „Echipa Geoană”. Rămâne, însă, fără răspuns o întrebare fundamentală: cine finanțează cea mai amplă campanie politică imorală și ilegală din ultimii 30 de ani, cu scopul explicit de a prelua conducerea țării „pentru următorii zece ani” – ca să precizăm obiectivul, enunțat chiar de Secretarul General Adjunct al NATO?”, a scris, pe Facebook , Remus Pricopie.

„De ce ar fi nepotrivit să cerem politicienilor români să explice public cum își finanțează acțiunile electorale?”

Rectorul SNSPA îl acuză pe Mircea Geaonă că se folosește de funcția deținută în NATO pentru a puncta în plan electoral pentru alegerile prezidențiale din România și insistă cu întrebările privind finanțarea acțiunilor electorale ale acestuia.

„Tentația de a apela la mijloace ilicite pentru a maximiza șansele electorale ale unui politician a existat și va continua să existe, atât timp cât reacția societății, în ansamblul său, nu este una fermă. S-a întâmplat în România – cazul Liviu Dragnea este numai unul dintre cele relevante –, dar s-a întâmplat și «la case mai mari» (...) Prin urmare, având toate aceste exemple nefericite, oare de ce ar fi nepotrivit să cerem politicienilor români să explice public cum își finanțează acțiunile electorale?”, a întrebat rectorul SNSPA.

„Mircea Geoană are antecedente pe linia «beneficiilor necuvenite»”

Rectorul SNSPA face trimitere și la cumnatul lui Geaonă, Mircea Costea (condamnat definitiv la 6 ani de închisoare, în cazul căruia România a cerut, în ianuarie, extrădarea din Turcia, acolo unde a fost localizat):

„În cazul lui Mircea Geoană, întrebarea este din cel puțin două motive suplimentare absolut legitimă: 1. Mircea Geoană este înalt funcționar internațional, prin urmare NU are voie să deruleze o campanie electorală în România; 2. Mircea Geoană are antecedente pe linia «beneficiilor necuvenite» , antecedente «îngropate» , până în acest moment, atât juridic, cât și mediatic. Unele îl vizează direct pe el, altele au legătură cu familia extinsă. Mă întreb oare cum ar fi să avem un președinte de țară despre care știm – există înregistrări video, care circulă pe rețelele sociale – că în tinerețe (mai exact, în 2009) avea o bucurie specială când primea mită electorală bani cash, chiar în biroul său de președinte de partid? Oare cum se potrivește această practică cu tabloul mai larg al «bătăliei » pentru viitorul României?”

Schimb de replici între rectorul SNSPA și echipa „România Renaște”

Amintim că după ce Mircea Geoană a fost acuzat marți, 23 iulie, de Remus Pricopie că a „abuzat de buna-credință a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, așa cum a înșelat încrederea tuturor celor care l-au sprijinit de-a lungul timpului", dar și că încă folosește „însemnele NATO pentru a face cea mai amplă campanie politică de tip «clandestin», din ultimii 30 de ani", mișcarea „România Renaște” a sărit, în aceeași zi, în apărarea actualului secretar general adjunct al Alianței Nord Atlantice.

ONG-ul i-a adresat rectorului SNSPA, Remus Pricopie, o serie de întrebări publice .

Ulterior, a venit și răspunsul rectorului SNPA, care a susținut, într-o postare făcută în aceeași zi pe Facebook, că fostul lider PSD „a reacționat prin intermediari”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite