Rectorul SNSPA: Alianța PSD-PNL nu-și poate permite să piardă competiția pentru Capitală. Piedone nu este primul în București

Rectorul SNSPA: Alianța PSD-PNL nu-și poate permite să piardă competiția pentru Capitală. Piedone nu este primul în București

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, susține că PSD și PNL trebuie să decidă un candidat care dezvolte Bucureștiul, fiind de părere că încă nu este târzie alegerea acestuia și punctând că procentele lui Piedone depind de modul cum sunt făcute sondajele.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA FOTO Arhivă Facebook R.Pricopie

Remus Pricopie, rectorul SNSPA FOTO Arhivă Facebook R.Pricopie

Chestionat dacă nu este prea târzie desemnarea unui candidat acum, Pricopie a dat exemplul Băsescu. „Nu. În 2000, Traian Băsescu și-a anuntat intenția de a candida pentru Primăria Bucureștiului cu numai câteva zile înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor. În 2004, a procedat la fel pentru pozitia de președinte al României”, a afirmat Pricopie, într-un interviu pentru Aktual24 .

Rectorul SNSPA s-a declarat sceptic privind posibila intenție de vot ridicată a primarului de la Sectorul 5. „Piedone nu este primul în sondaje. Din pacate, de multe ori, sondajele sunt manipulate în mod deliberat, pentru a favoriza o anumită opțiune sau alta. Nu exclud ca inclusiv Nicusor Dan să aiba interes să-l prezinte pe Cristian Popescu Piedone pe primul loc, numai pentru a mobiliza electoratul educat, responsabil din București, adică acel electorat despre care se presupune ca nu ar vota un primar care are probleme grave cu limba română și care consideră ca, pentru a gestiona Bucurestiul, nu este nevoie de prea multă „intelectualitate”. Iar de aici se desprind mai multe probleme de fond”, a completat Pricopie.

„În primul rând, suntem pe un traseu discursiv total greșit. În loc să folosim această perioadă pentru a vorbi despre viitorul Bucureștiului, despre cum vrem noi să arate acest oraș mâine, poimâine și în anii care vor urma, discutăm (iar) despre persoane. La fel procedăm și în legătura cu alegerile prezidențiale: pare ca nu ne interesează țara si posibilele proiecte de dezvoltare, dar ne interesează cine câstiga competiția electorală” a mai afirmat rectorul SNSPA.

Un primar cu viziune

Pricopie susține că ar trebui ca în Coaliție să fie stabilit un primar cu viziune. „Este bun Nicușor Dan? Cred ca bucureștenii fără apă caldă sau cei care merg prin parcurile Bucureștiului, care arată destul de salbatic, au deja o poziție fermă că nu. „Sărac si cinstit” sunt atribute suficiente pentru a vota o persoană? Mai contează dacă este și priceput, capabil să răspundă la telefon, să semneze documentele administrative în termenul prevăzut de lege, să aiba capacitatea să înteleagă temele secolului XXI – de exemplu, „orasul inteligent” –, care se implementează deja în alte orase ale țării, dar nu și în București? Eu cred – adică sper – că asta cauta acum coaliția. Daca nu suntem in stare sa dam un primar cu viziune, pentru un oraș – capitala, adica nu numai un primar pentru bucureșteni, ci un primar pentru Capitala Romaniei – statut la nivelul caruia, din pacate, Nicusor Dan nu s-a ridicat –, atunci înseamnă ca avem o problemă serioasă (...) În acest moment, alianța PSD-PNL nu-și poate permite să piardă această competitie. Pierderea alegerilor la București ar pune sub semnul întrebării capacitatea coaliției de a gestiona alegerile prezidențiale, iar apoi pe cele parlamentare”, a completat rectorul SNSPA.

De asemenea, Pricopie susține că o persoană cum e Firea, care a dat dovadă de răbadare și inteligență politică, e posibil să nu intre în cursă, dacă vede că nu va câștiga.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri