Recompensa uriașă pusă de FBI pe capul celei mai căutate femei din lume. Regina Cripto ar fi fost ucisă de mafia bulgară

Recompensa uriașă pusă de FBI pe capul celei mai căutate femei din lume. Regina Cripto ar fi fost ucisă de mafia bulgară

Recompensa dată de autoritățile din SUA pentru orice informație care ar putea să ducă la arestarea Rujei Ignatova, cunoscută ca „Regino Cripto”, a crescut la 5 milioane de dolari, relatează BBC .

Ruja Ignatova, cunoscută ca Regina Cripto FOTO Instagram

Ruja Ignatova, cunoscută ca Regina Cripto FOTO Instagram

Femeia, de origine bulgară, dar cu cetățenie germană, este căutată de Biroul Federal de Investigații (FBI) după ce a pus la cale o escrocherie cu criptomonede, în valoare de 4,5 miliarde de dolari.

Ea a dispărut încă din 2017, când oficialii americani au emis un mandat de arestare pe numele ei, iar anchetatorii aproape au prins-o.

În urmă cu trei săptămâni, un podcast și un documentar BBC au dezvăluit că Regina Cripto, în vârstă de 44 de ani, are legături cu lumea interlopă bulgară și cu presupusul șef al mafiei, care ar fi fost implicat în dispariția ei.

Acesta este suspectat că ar fi omorât-o, dar cu toate astea, autoritățile continuă să o caute.

În 2022, FBI a adăugat-o pe Ignatova pe lista celor mai căutați oameni din lume și a anunțat că va oferi o recompensă de 100.000 de dolari, care ulterior a fost ridicată la 250.000 de dolari.

Săptămâna aceasta, însă, suma a crescut enorm, iar autoritățile americane au anunțat că vor oferi de 20 de ori mai mult.

„Oferim o recompensă de până la 5 milioane de dolari pentru informații care vor duce la arestarea și condamnarea cetățenei germane Ruja Ignatova, cunoscută ca Regina Cripto, pentru rolul său în cea mai mare schemă frauduloasă la nivel global din istorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Matthew Miller.

Regina Cripto, pe lista FBI FOTO BBC

Regina Cripto, pe lista FBI FOTO BBC

În prezent, Ignatova este singura femeie vizată de o recompensă atât de mare oferită de Statele Unite.

De exemplu, o recompensă echivalentă de 5 milioane de dolari este oferită pentru infomații despre Daniel Kinahan, șeful unuia dintre cele mai mari carteluri de droguri din Europa.

„FBI se își îndreaptă acum efortul către oamenii din jurul ei și încearcă să ajungă la asociații ei apropiați. O sută de mii de dolari nu va convinge un membru junior al sindicatului criminal, sau un bodyguard personal să contacteze FBI, este mult prea riscant. Dar 5 milioane ar putea", a declarat Jamie Barlett, al cărui podcast BBC despre Regina Cripto a atras atenția la nivel global.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii