Recomandările unui medic pentru o viaţă lungă şi sănătoasă. Ce rol are menţinerea conexiunii sociale

Recomandările unui medic pentru o viaţă lungă şi sănătoasă. Ce rol are menţinerea conexiunii sociale

Câteva schimbări în rutina zilnică, aflate la îndemâna oricui, îmbunătăţesc în mod considerabil sănătatea şi prelungesc viaţa, afirmă un medic.

Cât de importatente sunt relaţiile sociale în asigurarea longevităţii. Foto arhivă

Cât de importatente sunt relaţiile sociale în asigurarea longevităţii. Foto arhivă

Dincolo de fondul genetic , care le asigură unora dintre noi longevitatea şi o sănătate de fier , stilul de viață al fiecăruia dintre noi poate influența semnificativ cât de mult și cât de bine trăim.

Dr. Michael Kane, medic-șef la Indiana Center for Recovery, a explicat modul în care schimbările alimentare și de stil de viață pot influenţa în mod pozitiv longevitatea și pot reduce riscul de boli cronice, precizând că, atunci când vine vorba de prelungirea duratei de viață, alimentația „este esențială, mai presus de orice”.

Principala recomandare a dr. Michael Kane este de a adopta o dietă bogată în alimente integrale , pe bază de plante, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, nucile și semințele. Aceste alimente bogate în nutrienți pot contribui la scăderea riscului de boli cronice, inclusiv boli de inimă și diabet, notează express.co .

„Consumul mai multor alimente integrale, pe bază de plante și reducerea alimentelor procesate, a zahărului și a grăsimilor nesănătoase poate îmbunătăți semnificativ starea generală de sănătate. O dietă nutritivă ar trebui să constituie fundamentul unei vieți lungi și sănătoase”, a explicat dr. Michael Kane.

Dincolo de alimentație, medicul pledează pentru o abordare holistică a unei vieți sănătoase.

Menținerea unui stil de viață activ joacă un rol crucial în susținerea sănătății cardiovasculare, gestionarea stresului și menținerea unei greutăți sănătoase.

El a subliniat, de asemenea, importanța de a dormi suficient , ceea ce permite corpului să se recupereze și minții să se reîncarce.

Un alt aspect esenţial al longevității, potrivit dr. Michael Kane, este puterea conexiunilor sociale.

Construirea și menținerea unor relații semnificative pot spori semnificativ bunăstarea mentală și pot reduce riscul de depresie și izolare, factori care pot avea un impact negativ asupra sănătății generale.

În acelaşi timp, nu trebuie neglijată nici asistenţa medicală specializată, doctorul subliniind importanța controalelor medicale regulate, a vaccinărilor la zi și a depistării precoce a afecțiunilor.

„După cum se spune, prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea”, a remarcat el, încurajând pe toată lumea să meargă la controale medicale.

Evitarea obiceiurilor nocive, cum ar fi fumatul și consumul excesiv de alcool, este un alt sfat cheie, deoarece se știe că aceste comportamente contribuie la numeroase riscuri pentru sănătate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ioana Ene Dogioiu / Filme cu proști care s-au crezut foarte deștepți

2 Locul unde se afla capitala sexului european în lumea antică. Orașul superb în care femeile se dăruiau bărbaților aproape gratis

3 Foarte interesante amănunte...

4 Marea autostradă din România plănuită în anii '80 care nu a mai fost realizată. Avea 870 de kilometri și trecea prin 11 județe

5 CTP, despre o eventuală interzicere a candidaturii lui C. Georgescu la prezidențiale: „Îl va transforma într-o tumoare imensă inoperabilă”