Realizează cineva că Stănescu, primul tractorist al țării, se va întâlni cu premierul Japoniei? Doamne, mi-e rușine că sunt român!

Realizează cineva că Stănescu, primul tractorist al țării, se va întâlni cu premierul Japoniei? Doamne, mi-e rușine că sunt român!

Realizează cineva că Stănescu, primul tractorist al țării, se va întâlni cu premierul Japoniei? Doamne, mi-e rușine că sunt român! 

Prim-ministrul României se va întâlni marţi, la Palatul Victoria, cu premierul japonez Shinzo Abe, care va efectua o vizită oficială în România, informa vineri Biroul de presă al Guvernului. Înaltul demnitar nipon va fi însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri.

Cu ocazia vizitei la Bucureşti, premierul japonez se va întâlni marţi şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei şi are loc în contextul celebrării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia.

Potrivit AFP, premierul Shinzo Abe întreprinde un turneu diplomatic în Europa Centrală şi de Est, care cuprinde Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Serbia şi România, în contextul în care Japonia încearcă să obţină sprijin pentru politica sa fermă faţă de Coreea de Nord.

Premierul japonez sosește marți la București, însoţit de reprezentanţii a peste 30 de companii japoneze. Vizita face parte dintr-un turneu efectuat în Europa Centrală și de Est.
Este primul turneu pe care îl face un lider nipon în ţările baltice, dar şi în Bulgaria, Serbia şi România, în contextul în care Japonia încearcă să obţină sprijin pentru politica sa fermă faţă de Coreea de Nord, scrie AFP.

Premierul japonez va avea o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, în cadrul căreia vor fi discutate aspecte ce țin de stadiul și perspectivele relațiilor la nivel politic, economic și al securității dintre cele două state. Vizita lui Shinzo Abe coincide cu aniversarea a 5 ani de la convenirea Parteneriatului Reînnoit dintre România și Japonia. Nu este de altfel prima întrevedere pe care o au cei doi oficiali.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul japonez Shinzo Abe au mai avut un dialog bilateral, la Adunarea Generală a ONU din 2015. Atunci, şeful statului român a participat la un dineu oferit premierul Japoniei în contextul campaniei de promovare a proiectului „Impact 10x10x10 for Women’s Empowerment“, arată caleaeuropeană.ro.

În vizita pe care o va face marţi la Bucureşti, premierul japonez va fi însoţit de reprezentanţii a peste 30 de companii japoneze deoarece Japonia încearcă să-şi consolideze prezenţa în această regiune unde China stabileşte rapid contacte.

Reprezentantul corporaţiei Mitsubishi va merge cu premierul japonez în toate cele şase ţări, iar cel al Fujitsu în cele trei state baltice şi în Bulgaria. În România, dar şi în Bulgaria şi în Serbia, se va deplasa şi reprezentantul NTT Data, filiala concernului NTT, specializat în servicii de telecomunicaţii. „Cele trei ţări baltice sunt centre logistice“, a comentat un alt diplomat, care vede în Estonia, Letonia şi Lituania o poartă de intrare a Uniunii Europene către pieţele din Rusia şi celelalte republici ale fostei Uniuni Sovietice. În schimb, „Europa de Sud-Est oferă o mână de lucru înalt calificată“, a adăugat el, referindu-se la Bulgaria, România şi Serbia.

De altfel cele şase ţări care urmează să fie vizitate de Shinzo Abe fac parte din grupul celor 16 state din Europa Centrală şi de Est şi din Balcani care desfăşoară un summit anual cu China, mai precizează AFP.

Administrația Prezidențială a anunțat că vizita face parte dintr-un turneu al acestuia în Europa Centrală și de Est, ce are scopul obținerii sprijinului țărilor din regiune pentru politica fermă adoptată de statul nipon față de Coreea de Nord. Vizita are loc în cadrul finalizării negocierilor pentru intrarea în vigoare a Tratatului de liber schimb între Uniunea Europeană şi Japonia, care va însemna, după cum estimează analiştii o creştere între 16-24% a exporturilor UE în Japonia.

JETA (Japan-EU Free Trade Agreement) înseamnă, în fapt, deschiderea celei mai mari pieţe de liber-schimb din lume, odată cu schimbarea fundamentală a condiţiilor comerciale ce privesc direct cele două zone, Japonia şi UE, care, împreună, reprezintă aproximativ 30% din economia mondială. Acordul de parteneriat strategic și Acordul de parteneriat economic sunt planificate spre semnare împreună în 2018, a mai spus Comisia. După finalizarea ultimelor detalii, Comisia va transmite acordul spre aprobare Parlamentului European și statelor membre ale UE, având ca scop intrarea sa în vigoare înainte de încheierea mandatului actual al Comisiei Europene (2019).

Abe și-a anunțat și intenția de a lansa o inițiativă de cooperare în sprijinul țărilor din vestul Balcanilor, afectate de războiul din fosta Iugoslavie și angajate în prezent în reforme în vederea aderării la Uniunea Europeană. Guvernul de la Tokyo urmează să desemneze un ambasador cu această misiune, pentru a ajuta Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegrul și Serbia să își atingă mai rapid obiectivul.

Cine este Shinzo Abe

Cel mai tânăr prim-ministru al Japoniei este şi premierul japonez care efectuează prima vizită în România de la Marea Unire.

Abe este cel mai longeviv premier din istoria Japoniei, aflându-se la cel de-al treilea cel mai lung mandat de prim-ministru, de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, scrie BBC.

Măsurile fiscale, poreclite „Abenomics”  au fost un succes pentru creşterea PIB-ului , economia Japoniei accelerând după o lungă stagnare. Sub mandatul său, nivelul de şomaj a devenit cel mai mic din ultimele decenii, totuşi încă nu au crescut şi salariile odată cu creşterea exporturilor.

Cine este Paul Stănescu

Paul Stănescu, primul tractorist din istoria României care ajunge prim-ministru. Nici Ceaușescu n-a făcut așa ceva. Face Dragnea, că el este PSD. Un partid care, pe repede înainte, se confundă cu statul. La fel ca PCR. Cu aceleași biografii falsificate. La Stănescu în CV scrie că a absolvit Facultatea de Agronomie Craiova. Dar nu spune că a făcut-o la FF, cu metode „tradiționale” în acele vremuri, în timp ce el era tractorist. Pentru că, mai nou, fiind absolvenți, la bază, de licee modeste sau școli profesionale, pesediștii ajunși acum la putere nu vor să se știe acest lucru. Își falsifică biografiile, asemeni precursorilor lor, comuniștii.





populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…