Real Madrid şi Borussia Dortmund, adversare în noua ediţie a Ligii Campionilor. Ce surprize a mai adus tragerea la sorți

Real Madrid şi Borussia Dortmund, adversare în noua ediţie a Ligii Campionilor. Ce surprize a mai adus tragerea la sorți

Tragerea la sorţi care a avut loc joi la Monaco a decis că Real Madrid şi Borussia Dortmund vor fi adversare în noua ediţie a Ligii Campionilor, a cărei finală va avea loc pe 31 mai 2025 la Munchen.

 Real Madrid - Borussia Dortmund, în urmă cu 11 ani. FOTO Reuters

Real Madrid - Borussia Dortmund, în urmă cu 11 ani. FOTO Reuters

Întâlnirea Real Madrid - Borussia Dortmund este văzută ca o reeditare a finalei din sezonul precedent, care s-a încheiat cu victoria echipei spaniole (2-0), potrivit Agerpres .

Real Madrid se va mai întâlni cu Liverpool, AC Milan, Atalanta Bergamo, Salzburg, Lille, VfB Stuttgart şi Brest.

Real va juca acasă cu Dortmund, Milan, Salzburg şi Stuttgart şi în deplasare cu Liverpool, Atalanta, Lille şi Brest.

FC Barcelona, cealaltă mare forţă a fotbalului spaniol, le va înfrunta pe Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Atalanta, Benfica Lisabona, Young Boys Berna, Steaua Roşie Belgrad, Brest şi Monaco.

Barca va juca acasă cu Bayern Munchen, Atalanta, Young Boys Berna şi Brest şi în deplasare cu Dortmund, Benfica, Steaua Roşie Belgrad şi Monaco.

Manchester City, campioana din Premier League, şi Inter Milano, campioana din Premier League, se vor întâlni în noul sezon al competiţiei, într-o reeditare a finalei din 2023, câştigată de formaţia engleză (1-0).

Manchester City le va avea adversare pe Inter Milano (acasă), Paris Saint-Germain (deplasare), FC Bruges (acasă), Juventus (deplasare), Feyenoord Rotterdam (acasă), Sporting Lisabona (deplasare), Sparta Praga (acasă), Slovan Bratislava (deplasare), scrie Agerpres.

Paris Saint-Germain va juca acasă cu Manchester City, Atletico Madrid, PSV Eindhoven şi Girona, iar în deplasare le va întâlni pe Bayern Munchen, Arsenal, Salzburg şi Stuttgart.

Odată cu această ediţie a Ligii Campionilor, un minicampionat a înlocuit faza grupelor, numărul echipelor crescând de la 32 la 36.

Cum s-a desfășurat tragerea la sorți

La tragerea la sorţi, echipele au fost împărţite în patru urne, în funcţie de coeficientul UEFA calculat pe baza rezultatelor în cupele europene în ultimele cinci sezoane. Fiecare formaţie va întâlni opt cluburi, câte două din fiecare urnă, cu un meci în deplasare şi un meci acasă pentru fiecare urnă.

După această fază iniţială, care va avea loc între 17 septembrie şi 29 ianuarie, primele opt echipe vor fi calificate direct în optimi de finală, în timp ce formaţiile clasate între locurile 9 şi 24 vor juca pentru ultimele opt bilete în optimi în baraje tur-retur.

Finala competiţiei va avea loc pe 31 mai 2025 la Munchen.

Câştigătoarea va primi un cec de cel puţin 86 de milioane de euro, faţă de 68 de milioane de euro până acum. În total, suma de 2,467 miliarde de euro va fi împărţită participantelor, faţă de 2 miliarde în sezonul 2023-2024, informează AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 „Na, că ți-am arătat și țâțele de bucurie”

3 Hm! Pe asta o știați?

4 Văduva lui Prigoană, Mihaela Botezatu, i-a dat o veste proastă Adrianei Bahmuțeanu: „Copiii nu vor să o vadă”

5 Care o fi faza cu știrea asta?