Reacții din Marea Britanie. Presupuse victime ale lui Andrew Tate cer SUA să nu intervină în cazul său din România

Reacții din Marea Britanie. Presupuse victime ale lui Andrew Tate cer SUA să nu intervină în cazul său din România

Patru femei din Marea Britanie care îl acuză pe influencerul Andrew Tate de abuz sexual au cerut Statelor Unite să nu intervină în procesul său din România, potrivit BBC.

Frații Tate. FOTO: Inquam Photos Alexandru Busca

Frații Tate. FOTO: Inquam Photos Alexandru Busca

Ele și-au exprimat „îngrijorarea extremă” față de informațiile conform cărora oficiali ai administrației Trump ar fi solicitat autorităților române ridicarea restricțiilor de călătorie impuse lui Andrew și Tristan Tate, ambii având cetățenie britanică și americană.

Avocatul Matthew Jury, care le reprezintă pe cele patru presupuse victime, a declarat că acestea sunt „complet uluite” de posibila implicare a administrației Trump, în timp ce guvernul român neagă existența unor astfel de presiuni din partea SUA, scrie BBC.

BBC reamintește că Andrew Tate, în vârstă de 38 de ani, și fratele său au fost arestați în România în urmă cu trei ani, fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, acuzații pe care le resping. Luna trecută, Tribunalul București a decis plasarea lui Andrew Tate sub control judiciar , ridicând măsura arestului la domiciliu.

În paralel, cei doi frați sunt investigați și în Marea Britanie pentru acuzații similare . O eventuală extrădare va fi luată în considerare după încheierea procesului din România.

Avocatul celor patru femei care îl acuză pe Andrew Tate de abuz sexual în Marea Britanie, a declarat pentru BBC că „din postările de pe rețelele sociale și declarațiile publice ale unor membri ai administrației Trump reiese clar că există un sprijin semnificativ pentru Tate”.

„Fie nu știu, fie nu le pasă de natura acuzațiilor și de gravitatea acestora”, a mai declarat pentru BBC avocatul femeilor. El a afirmat că clientele sale sunt „complet devastate” de informațiile apărute în spațiul public.

Matthew Jury a mai afirmat că sprijinul exprimat public pentru Andrew Tate este „extrem de traumatizant” pentru clientele sale, comparându-l cu o formă de manipulare psihologică. De asemenea, a descris posibila intervenție a autorităților americane în favoarea fraților Tate drept „o ingerință gravă în dreptul victimelor la un proces echitabil și respectarea procedurilor legale”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Spitalul Militar București, cheltuieli imense din bani publici pentru halate, șervețele și saboți. Comandantul spitalului, legături cu generalul Zisu …

2 Se întâmplă în SUA...

3 Cum este poza asta, oameni buni...

4 Citiți ce înseamnă Ucraina ca pradă de război

5 Le Monde / Cum i-a insultat Macron pe liderii europeni. Motivul pentru care nu a fost invitată România, dezvăluit de presa germană