Reacție dură a scriitoarei J.K. Rowling după ce, la Jocurile Olimpice, o boxeriță italiană s-a retras plângând

Reacție dură a scriitoarei J.K. Rowling după ce, la Jocurile Olimpice, o boxeriță italiană s-a retras plângând

J.K.Rowling, autoarea romanelor Harry Potter, a avut o intervenție dură după ce, la Jocurile Olimpice, o boxeriță s-a retras, plângând, din confruntarea cu un “bărbat”, după cum îl definește scriitoarea.

Italianca Angela Carini a abandonat meciul de box după doar 46 de secunde, timp în care a încasat câteva lovituri puternice de la Imane Khelif, din Algeria.

„O tânără boxeriță tocmai a pierdut tot, după ce a muncit și s-a antrenat, pentru că ați permis unui bărbat să urce în ring cu ea. Sunteți o rușine, «protecția» voastră este o glumă și #Paris24 va fi pentru totdeauna pătată de nedreptatea brutală făcută lui Carini”, a scris J.K. Rowling pe Twitter.

Angela Carini Foto: Twitter

Ulterior, ea a postat: „Ar putea vreo imagine să rezume mai bine noua noastră mișcare pentru drepturile bărbaților? Rânjetul unui bărbat care știe că este protejat de o instituție sportivă misogină, bucurându-se de suferința unei femei pe care tocmai a lovit-o în cap și a cărei ambiție de viață tocmai a spulberat-o. #Paris2024”

Și fosta înotătoare Riley Gaines, care are peste 1,1 milioane de urmăritori pe Twitter, a criticat acest meci de box: „După 46 de secunde și câteva lovituri în față din partea unui bărbat, Carini a renunțat la luptă.

Spuneți-mi că sunt nebună, dar este ca și cum femeile nu ar vrea să fie lovite în față de un bărbat în timp ce lumea privește și aplaudă.

Aceasta este violența masculină glorificată împotriva femeilor”.

-----------

Presa a relatat inițial că sportiva din Algeria, Imane Khelif, ar fi un transsexual, care a învins-o cu doi pumni pe Angela Carini, în primele 46 de secunde ale meciului. Sportiva din Italia acuzat inechitate, dat fiind că sportiva din Algeria are trăsături și forță masculină. Reprezentanții Comitetului Olimpic au transmis că Imane Khelif nu e transsexual, s-a născut femeie, dar cu cromozomi sexuali XY (femeile au de obicei cromozomi sexuali XX).

Imane Khalif a fost descalificată anterior de la Campionatele Mondiale ale Asociației Internaționale de Box pentru că nu a trecut un test al nivelului de testosteron, potrivit BBC. Însă Comitetul Olimpic Internațional a autorizat-o să concureze în boxul feminin la Jocurile Olimpice de la Paris, dat fiind că în pașaportul ei aceasta figurează ca fiind femeie

--------

La Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, boxul feminin a fost marcat de un moment controversat într-una dintre luptele programate să se desfășoare în competiția din Hexagon. Boxerul care a picat testul de orientare sexuală a câștigat duelul, după ce adversara sa s-a retras, din cauza imposibilității de a mai sta pe picioare, relatează eurosport.ro.

Imane Khelif a câștigat înfruntarea cu italianca Angela Carini în mai puțin de un minut, mai exact, aceasta a fost desemnată învingătoare în acest meci la capătul a 46 de secunde, într-un duel care a avut loc la categoria de 66 de kilograme. Cele două jucătoare și-au împărțit câteva lovituri înainte ca italianca să resimtă niște dureri puternice, care au fost urmate de apariția unor amețeli.

Italianca a abandonat, într-un mod foarte surprinzător, dacă luăm în calcul tradițiile de la Jocurile Olimpice și parcursul normal al unei astfel de întâlniri de box. Aparent, casca de protecție de la nivelul capului a Angelei Carini a fost mult prea deteriorată pentru ca aceasta să poată continua să concureze la un nivel optim, iar la a doua lovitură încasată în acea zonă, adversara algeriencei a cedat și a declarat „forfait”.

Interesant de menționat ar fi că, la finalul jocului, italianca a refuzat să dea mâna cu Imane Khelif, după ce decizia conform căreia reprezentantul din Algeria, de o orientare sexuală diferită, a mers mai departe la Jocurile Olimpice. Angela Carini a început să plângă în ring, înainte să plece din sala în care a avut loc lupta dintre cele două, iar antrenorul jucătoarei din Italia a transmis că eleva sa a resimțit disconfort în zona nazală și nu a mai dorit să joace, conform Sky Sports.

Imane Khelif a fost descalificată la Campionatele Mondiale de la New Delhi, din India, cu câteva ore înainte de bătălia sa pentru medalia de aur, din cauza incapacității acestei luptătoare de a bifa criteriile eligibile unui luptător pe care le furnizează „Asociația Internațională de Box”. În timp ce luptătoarea din Taipei, capitala Taiwanului, care evoluează pentru China, va disputa un meci contra uzbekei, Sitora Turdibekova, la categoria de 57 de kilograme într-un meci care va avea loc vineri, aceasta a fost, la rândul ei, descalificată la Campionatele Mondiale de pe teritoriu indian, înainte să pună mâna pe medalia de bronz, deoarece nu s-a aflat în parametrii dictați de organizatori.

Purtătorul de cuvânt al „Comitetului Olimpic Internațional”, Mark Adams, a punctat că decizia ca toate participantele de pe tabloul feminin să poată juca la Olimpiadă nu a fost una greșită: „O să spun doar că toată lumea care concurează la categoria feminin se plânge de regulile eligibile de participare. Sunt femei în pașaportul lor, iar dacă acest aspect este prezent, atunci cazul este încheiat. Ar fi nedrept și invidios să discutăm detalii despre atleți, la modul individual„.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban

5 Foarte interesante amănunte...