
Reacția unor tineri care au încercat să guste cel mai urât mirositor pește din lume. Preparatul este servit la Muzeul Mâncărurilor Dezgustătoare
Patru tineri au trăit un coșmar încercând să mănânce cel mai urât mirositor pește din lume – surströmming, o delicatesă suedeză fermentată care a făcut senzație la Muzeul Mâncărurilor Dezgustătoare.
Patru tineri au acceptat o provocare curajoasă de a încerca cel mai urât mirositor pește din lume, surströmming, care este servit de Muzeul Mâncărurilor Dezgustătoare din Suedia.
Încă de la deschiderea pachetului, aceștia au părut să regrete alegerea făcută.
„Îmi lăcrimează ochii", spune unul dintre ei.
Într-un video publicat pe rețelele de socializare, aceștia sunt filmați în timp ce încearcă să guste peștele. După mai multe încercări eșuate, însă, au ajuns să îl scuipe, fiind imposibil să mănânce acest tip de pește.
„Pune-l într-o pungă sau ceva. Ia-l de aici, pute", s-a plâns unul dintre ei.
Ce este Surströmming-ul
Surströmming-ul este preparat din hering din Marea Baltică, care este fermentat într-o saramură slabă timp de cel puțin șase luni. Este ușor sărat în conservă pentru a preveni putrezirea. Cei suficient de curajoși pentru a-l încerca îl consumă adesea în bucăți mici, într-o lipie, alături de cartofi, smântână acră, ceapă roșie, arpagic și mărar.
Surströmming-ul este prezentat în cadrul Muzeului Mâncărurilor Dezgustătoare din Suedia, care îi invită pe vizitatori să exploreze lumea culinară și să-și provoace percepțiile despre ce înseamnă „comestibil”, potrivit Forbes .
„Primul lucru pe care toată lumea îl remarcă este mirosul. Este puternic, înțepător și umple instantaneu camera”, spune Andreas Ahrens, directorul muzeului. Acest lucru se întâmplă deoarece gazele produse în timpul procesului de fermentare sunt eliberate la deschidere. Din acest motiv, conservele sunt de obicei desfăcute afară, adesea în cadrul unor petreceri.
Surströmming-ul este, fără îndoială, vedeta muzeului. Asta în ciuda faptului că această delicatesă este responsabilă pentru aproximativ jumătate dintre cele 100 de persoane care s-au simțit rău fizic în incinta muzeului. „Majoritatea doar îl scuipă, incapabili să-l înghită”, explică Ahrens.
O provocare cu surströmming câștigă tot mai mult teren online, promovată parțial de The Swedish Surströmming Supplier, care expediază conservele la nivel internațional.
Sursa: adevarul.ro